Summa sidvisningar

söndag 27 mars 2011

Alltid på en söndag.

Ur Grönköpings Veckoblad, senaste editionen: Bankdir Jules Svedbom försäkrar att endast utlåningsräntan kommer att beröras av nu aktuell räntehöjning.
Arbetarkommunens kravprofil på ny partiledare betonar att denne inte nödvändigtvis ska vara en kvinna, men inte heller gärna man.
----
En undersökning som presenteras i G-P visar att de flesta föräldrar har dåligt samvete för att barnen vistas för länge på dagis. Speciellt gäller det när barnen är under tre år. Psykologen Marie Carlsson, chef för BPU-akuten,
säger: Gör inte barnen till ett problem. Sluta klaga och jobba mindre. Det är värt varenda minut att hämta barnen tidigare. Min erfarenhet är att det ofta är akademiker som jobbar heltid och de skulle ju har råd att jobba mindre under småbarnsåldern.
----
I en debattartikel i G-P Söndag skriver Annica Dahlström, professor i neurobiologi vid Gbg universitet, och Christian Sörlie Ekström, författare, debattör och Greenpeace -aktivist, bland annat:
För första gången i mänsklighetens historia har vi kastat all erfarenhet om barn på historiens soptipp. Många barn mår idag riktigt dåligt och det blir bara värre. Men i dagens demokratiska Sverige får man inte ställa frågor om det kan finnas samband mellan vår moderna syn på hur barn ska växa upp och den ökande sjukligheten hos barn.
(Läs gärna hela inlägget. Finns på nätet.)
----
Det måste ses som oroande att antalet sökande till gymnasiets vårdlinjer drastiskt minskat under de senaste åren. Facket uttrycker sin oro, då medelåldern bland undersköterskorna är hög och att stora pensionsavgångar därför är att vänta under de närmaste 10-15 åren. Dessutom är det ju väl känt att vård-och omsorgsbehovet kommer att öka framöver.
Politikerna har ännu inte problematiserat dessa oroande fakta, utan tycks mest med ro bida tiden an. Frågan man har rätt att ställa är hur politikerna menar att behovet av vårdande personal ska lösas framöver? Blir det möjligen genom ökad privatisering och import av outbildad omsorgspersonal? Håkan Juhult antydde i sitt installationstal på kongressen i går att han är motståndare till den pågående privatiseringen av vården. Men han hade ännu inte något förslag på hur de framtida kostnaderna ska finansieras.
----
På tal om Håkan Juhult sägs det att han har en god portion humor, vilket måste ses som en positiv egenskap. När det gäller Fredrik Reinfeldt så verkar han helt humorbefriad, om man nu inte ska se hans omtalade musiksmak, Magnus Uggla, som en form av humor.
----
I ett teologiskt samtal i radion säger den ena av teologerna "Det går inte att läsa Bibeln som det står! Teologernas främsta uppgift är att rätt tolka den och förmedla tolkningarna." Men varför finns det så många olika tolkningar? Och vilken är den "rätta"?
----
Arbetsförmedlare i radion:"Den som idag utbildar sig till ett riktigt hantverk kommer aldrig att bli arbetslös".
Tråkigt då att så få ungdomar idag söker till gymnasiets yrkeslinje. På många gymnasieskolor har man inga förstahandssökande till höstens yrkeslinjer, något som även borde oroa politikerna. Eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar