Summa sidvisningar

söndag 25 augusti 2013

Alltid på en söndag

Samla rosenknoppar så länge ni kan.
Tiden är fortfarande flyende.
Och den blomman som i dag ler
kommer i morgon att dö.

(Robert Herrick)

-------

I dag är det en dag då tankarna har svårt att stillas. Vetskapen om att sökandet lätt blir en drift som föder ett oroligt hjärta, borde få oss att inse stillhetens värld. Men vi lever i ett samhälle där stillheten är avskydd. Är det rädslan för det inre som gör att vi flyr stillheten? Ska man gå inåt är stillheten inte bara nödvändig, den är ett medel. Att prioritera det yttre är ytlighet.

-------

Det så kallade "starka samhället" förutsätter svaga människor, som inte drömmer så mycket, i varje fall inte om friheten.

-------

För att överleva behöver du en sköld. Det förvalda svaret på din sköld till någon som kräver av din tid är "Nej". Det viktigaste är att få gjort det som betyder något.

-------

Kom ihåg att Irakkriget startades på felaktiga och osanna grunder. Det vore ödesdigert att starta ett Syrienkrig på samma grunder.

-------

Krig, hat, fasor av ohyggliga mått. Är detta ett liv? Nej, det totala misslyckandet. Vapenmakt har aldrig förmått framtvinga någon visdom, inte heller att uppnå någon varaktig frid eller fred.

--------

Den sociala ingenjörskonsten kan manipulera vårt tänkande, men den kan inte förändra vår biologiska natur.

-------

Varje dag måste vi finna en optimal balans mellan frihet och trygghet. Vi kan inte ha både ock. Ju friare vi är desto mindre trygga, och ju tryggare vi är desto mindre fria.

-------

Den som kräver fullständiga och heltäckande skyddsnät, kräver snart också tillgång till rullstol.

-------

Vivaldi! Vilken glädje, vilket lyft!

-------

Den stora paradoxen: Den äkta tron är en tro som ingen kan tro på.

-------

Ingen harmonisk människa kan tåla en stor skillnad mellan sin lära och sitt liv. Ett sådant levnadssätt framkallar ångest.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar