Summa sidvisningar

söndag 13 november 2011

Alltid på en söndag

En luffare är jag - vad mera
jag kunde ju vara en präst,
jag kunde ju vara en brukspatron
en bonde eller en häst.

(Nils Ferlin)

----

Det finns ett ganska stort antal sekulariserade kvinnor i både Libyen och Tunisien. Bland dessa har nu utbrutit oro över hur det blir för dem att leva i ett land där det nu uppstått en expanderande islamism med åtföljande sharialagar.

----

Vi bör påminna oss att det även i svensk debatt har blivit riktigt populärt att vilja omtolka andras kritiska tänkande till uttryck för diverse fobier.
(Johan Dahlbäck i G-P)

----

Tjocka om morgonen båda sol och varm dag. Löven är fallna. Västlig bris, ökar mot kvällen. Bastun nalkas sin fullbordan. I morgon skall den provbadas.

Inte i det stora ligger det sköna, utan i det sköna ligger det stora.
(Roland Svensson "Dagboken" november 1946)

----

Ska den globala arbetslösheten kunna bemästras krävs en kraftig ökning av tillväxten. Men är detta av miljö-och klimatskäl möjligt?

----

De globala militära utgifterna beräknas för år 2010 uppgått till 235 USD per person fördelat på jordens alla invånare. Det militariserade USA svarar ensamt för hälften av världens sammanlagda miltära utgifter. Det krävs en ständig påfyllning för att militärindustriella komplexet ska kunna leva vidare som en ryggrad i den amerikanska ekonomin. Få industrigrenar är så angripna av korruption och mutor som just krigsindustrin. Vi känner även detta från Sverige med SAAB:s och Bofors betänkliga exportaffärer.
Den internationella vapenhandeln är en till stora delar dold verksamhet som ger utrymme för vidlyftig korruptionsverksamhet.

----

Hur är den människa beskaffad som kan sälja sin 13-åriga dotter för 1000 euro till en grovt kriminell man? En man med motivet att utnyttja flickan för prostitution. Enligt advokaten kan det betecknas som en "tradition" bland romer på Balkan att sälja sina döttrar till hugade hallikar.
Om något så borde EU omedelbart och med kraft tillse att denna form av människohandel omedelbart stoppas.

----

Vårt jobb är att kränga alkohol, inte att kränga käk, säger krögarna på Avenyn i Göteborg, apropå politikernas och polisens förslag att begränsa krogarnas nattöppettider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar