Summa sidvisningar

söndag 18 december 2011

Alltid på en söndag

Hela julkortet förstoras och börjar knarra
som en glasklar vintervägg.
I kanterna rökig vandrar frosten runt
med tusen nålbrev längs stranden.
Kölden smyger nyskärpt in islien
i skörfrusna vassar.
Frånvarande i ännu en evighet
ligger sommaren inrullad i solen.
(Harry Martinson)

----

Många kineser anser att det skrivna språket är mer verkligt än det talade.

----

Obama lovar att USA ska lösa sina egna framtida energiproblem genom inhemsk utvinning av fossila bränslen. Detta kommer enligt Obama att skapa miljontals nya jobb i USA. Vad Obama undviker att nämna är att denna verksamhet, bl a utvinning av skiffergas, kommer att medföra en betydande ökning av koldioxid-utsläppen. Men miljöargumenten hörs nu allt mindre i USA, nu är det skapandet av nya jobb som har högsta prioritet. Samtidigt gör republikanerna allt för att överträffa Obamas bud. Rick Perry t ex menar att fossilindustrin måste få fria händer för att utveckla sin verksamhet.

----

Religionen är den bästa formen för social kontroll som hittills uppfunnits.

----

De pengar som EU hade behövt för att sätta fart på investeringarna och minska arbetslösheten, går nu till att försöka täppa till hålen i den läckande skuldskutan. Dvs fullständigt improduktiva pengar.

----

Härom dagen rekommenderades det i media om att man ska byta ut sina glödlampor mot led-lampor. I dag rapporteras det om att ett flertal typer av led-lampor fått försäljningsförbud.

----

Från en bloggranne: Jag har funnit att det finns två stora grupper av människor. De som inte kan hantera smärta, som springer ifrån den så fort de kan, och som gör vad som helst för att lindra smärtan och "gå vidare". De andra sitter stilla och låter smärtan kännas. De speglar den, lyssnar på vad den har att säga, vad den kräver av dem. Samhället har sagt till oss att sorg och smärta är "dåliga" känslor och att du alltid ska "se framåt". Men det är i de mest mörka, tomma, osäkra och ensamma stunderna som man hittar sitt sanna jag. Där finns tröst att försvinna i om du är villig att lyssna.

----

Framtida problem för avsidesbelägna regioner: Transportkostnaderna kommer att kraftigt stiga. En väl utvecklad och fungerande infrastruktur kommer att bli ett överlevnadsvillkor.

----

I Afghanistan föreslås en ny "bröllopslag" där det ska fastställas högsta tillåtna kostnad för ett bröllop, samt att det ska övervakas så att kvinnorna är "blygsamt" klädda, och att kvinnliga och manliga bröllopsgäster endast får övernatta i separata sovrum. Vidare måste brudens klänning vara sharia-kompatibel.

----

Den "kungabild" som nu publicerats i bl a Expressen anses av tre av varandra oberoende experter vara manipulerad. Märkligt att media tidigare så lätt låtit sig manipulerats av en ökänd gangster.

----

Egypten är inte ett land som har en armé, utan en armé som har ett land.(Christopher Hitchens)

De mer liberala värderingarna som sågs som kärnan i Tahrir-revolutionen förefaller för dagen att ha svårare att göra sig gällande.(Carl Bildt)

----

Efter senaste EU-mötet under förra veckoslutet har det varit förvånansvärt tyst i media om den europeiska skuldkrisen. Dock publiceras idag ett uttalande från hedgefondsdirektören Michael Platt, som säger att det är en matematisk omöjlighet att lösa de sydeuropeiska (PIIGS) ländernas skuldkris.

----

David Cameron: Traditionella kristna värderingar måste återupplivas för att motverka Storbritanniens marsch mot en moralisk kollaps.

----

I Turebergskyrkan utanför Stockholm har man tagit steget fullt ut när det gäller anpassning till tidens trend. Man har helt enkelt avlägsnat (eller rensat ut) allt vad som kan hänföras till kristna symboler. Ingen besökare ska hädanefter behöva känna sig kränkt. Men har man inte tänkt på att det kan förekomma kristna besökare i kyrkan och att dessa då skulle kunna känna sig kränkta?

----

Läsare av denna blogg önskas

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

2 kommentarer:

  1. Är detta om Turebergskyrkan verkligen sant!? Onekligen intressant i så fall. Var står det att läsa om detta?
    God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag dig!

    SvaraRadera
  2. Einar! Johan Lundberg har skrivit om Turebergskyrkan på Axess-bloggen den 2011-12-17.
    God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag dig också!

    SvaraRadera