Summa sidvisningar

söndag 17 juli 2011

Alltid på en söndag.

Sommarnatt

Solbrasan har sjunkit i havet,
ugglan tänder sin lyktor.

Jag låser för natten.
I köket: doft av dill,
i kammaren jasminer.
Ömt lyfter du katten
från sängtäcket.
Din nakna kropp skimrar
som skumbläddror på stranden.

Snart är jag dig så nära
att dina ögonfransar krusas.

(Werner Aspenström)

----

Under en bilfärd idag kom jag att lyssna på Carl Bildts "Sommarprogram". Det var ganska välgörande höra att bakom Bildts ofta svängande sarkasmer besitter han även ett inte obetydligt mått av självironi. Och att han, trots alla internationella problem, har en obruten framtidsoptimism.

----

Den största händelsen under vår livstid är att vi kommer att uppleva slutet på den västerländska dominansen. (Niall Ferguson)

----
Jag har en enorm sympati för människor som söker efter svar och förklaringar. Frågorna är många gånger viktigare än svaren. Att bara oreflekterat acceptera alla påstående ligger inte alls för mig. Inget är så motbjudande som den ärvda religiositeten.

----
Oavsett vad du gör i ditt liv, vad du skapar, vilken karriär du gör, oavsett om du har familj och barn eller tjänar en massa pengar...... din största skapelse är alltid att vara ditt livs historia, att se på livet som en skapelse, som en berättelse som du själv skriver.
(Jonathan Harris)

----

Det fortfarande ovetbara beror på att vi ännu inte har tillräckligt med data.

----

Varje vecka från nu och fram till 2050 kommer våra globala storstäder att växa med mer än en miljon människor.

----

Europas politiska elit är en patetisk syn just nu, skriver Herfried Munkler i Der Spiegel. De flyr från en lögn till en annan, allt i förhoppningen om att detta kommer att ge möjligheten att få kontroll över marknaden. De grava problem som eliten orsakat, kommer till sist att få betalas av den vanlige skattebetalaren.

----

Vid Almedalen debatterades i stort sett allt, bl a barnfattigdomen. Det anses vara rent av odemokratiskt att inte alla barn kan få möjligheten att resa till Thailand. Barnfattigdomen är verkligen något relativt, speciellt i skuggan av det som sker på Afrikas Horn just nu.

----

Erfarenhet kan man bara samla när man utsatt sig för misslyckanden, bakslag, förluster. Bli ställd schack, det ger erfarenhet. Erfarenhet förutsätter motgångar!

----

Wittgenstein säger på ett ställe "Består en tanke av ord? - Nej!" Är tanken verkligen ordlös? Den som är ordlös kan givetvis ändå tänka - tänka ordlösa tankar - bilder.

----

Det finns egentligen ingen fara med den internationella skuldkrisen, så länge politikerna kan vältra över skuldbördan på skattebetalarna. Och det kan de göra så länge skattebetalarna finner sig i det.
(Per Wirtén i Studio 1)

----

Upplysning, upplysning och åter upplysning, det är mitt motto, upplysningen är den enda vägen framåt för mänskligheten.
(Viktor Rydberg)

2 kommentarer:

  1. Tack för fina texter - som vanligt hittar du guldkorn.

    Och apropå Bildt så är han ju en människa som vi andra - men tyvärr är han en urusel minister. Han borde odla jordgubbar istället...

    SvaraRadera
  2. Inkan! Som du kanske märkt har jag inget större förtroende för politiker över lag. Kanske skulle Carl Bildt passa som jordgubbsodlare, men jag tror inte han har tillräckligt gröna fingrar.
    Ha det bra!

    SvaraRadera