Summa sidvisningar

söndag 28 augusti 2011

Alltid på en söndag


Din tid tycks ute, sommar! Men i trotsig glans
gör du förtvivlat motstånd sedan drygt en månad
fast dina krafter sviker som en gammal mans -
den sköra prakten är på bittra villkor lånad!

Allt är föreskrivet. Fordringsägarnas teckenspråk
märker man ideligen dessa avskedsdagar.
Sydvart drar fågelfolk längs ärvda färdestråk.
Rönnarna glöder dovare i hult och hagar.

Oroligt ryser asparna i kvällens fall.
En storlom ropar gällt från vikens mörka vila.
På tovig äng där dimman stiger våt och kall
orkar den sista syrsorkestern knappast fila.

(Einar Malm)

----

Att skriva lär man sig genom att skriva. Och genom att bli sin egen första läsare. Diktandet är ju i grunden en egen bildningsgång, med en sorts hallucinerad handledning av de större och äldre poeter som man fastnat för som inspirationskällor. Framför allt är poesin och diktandet ett självklart förhållningssätt till livet!
(Niklas Törnlund)

----

I mitten av detta oändliga, ofattbara, ständigt föränderliga flöde av liv som dör och förnyas är den mänskliga hjärnan oupphörligt sysselsatt med att fixera ett tillstånd av beständighet och trygghet åt sig själv. Vi har kapaciteten att tänka och forma bilder av oss själva, minnas dem och fästa oss djupt vid dem och vi tar då denna värld av bilder och idéer för verklig. I grunden tror vi på det verkliga i bildberättelsen om vårt personliga liv. Vi identifierar oss helt med den och vill att den skall fortgå för evigt. Idén om "för evigt" är själv en uppfinning av den mänskliga hjärnan. "För evigt" är en dröm.
(Toni Packer)

----

Religionen kan ge tröst, men den kan inte svara på den verklighet vi står inför, och kommer att möta i framtiden.

----

De största förlorarna i den europeiska ekonomiska krisen är Europas ungdomar. Politikerna har försnillat pengarna och strax ska de nu unga försörja en åldrande befolkning, som inte bara blir äldre och äldre utan också blir fler och fler.

----

Evolutionen är en vetenskaplig teori, öppen för ändringar och revideringar via experiment och observationer, till skillnad mot kreationismen som är ett trossystem.

----

En agnostiker är någon som ännu inte tänkt färdigt.

----

De två egyptierna Ahmed Agiza och Mohammed Alzery fick tre miljoner kronor vardera av regeringen som skadestånd för den tid de suttit i egyptiskt fängelse.
Föräldrarna till den 2-åring som kördes ihjäl av en berusad dåre i Rydaholm, tilldömdes att skadestånd på 160.000:--. Det är skillnad på folk och folk. Liksom.

----

Rick Perry, kanske USA:s nästa president, säger att USA:s problem kan lösas genom bön-och fastedagar. Som nation måste vi uppman Jesus att vägleda oss. Rick Perry säger att han ställer upp i presidentkandidatsvalet på en direkt uppmaning från Gud!
Saken blir ju inte bättre av att Rick Perrys främsta medtävlare om posten som republikanernas kandidat, Michele Bachmann, är en varmt troende högerkristen som hatar homosexualitet, vill avlägsna aborträtten och är motståndare till evolutionsläran. Både Perry och Bachmann anses representera "thepåsehögern" och är emot allt vad skattehöjningar heter. De tror allvarligt att Gud är lösningen på USA:s problem.
Som någon kommenterat republikanernas kandidater: Är detta vad Gud vill så hatar han oss.

----

Var finns logiken inom den normgivande intellektuella vänstern? På 70-talet var denna gruppen den som mest högljutt hånade de i Sverige som bekände sig till någon religiös tro.
Samma vänster omfamnar idag helt okritiskt en fanatisk religion - islam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar