Summa sidvisningar

lördag 6 augusti 2011

Lördax

Varje morgon har vi en möjlighet att börja om
och reparera gårdagens misstag
tidvattnet sopar varje dag stranden ren på nytt.
(Edward Bond)

----

Lögnen har blivit politikernas främsta bundsförvant. Nu senast synliggjord när USA presenterade officiell ekonomisk statistik, som visade sig vara mer positiv än väntat. För att ytterligare lätta upp den ekonomiska pessimismen lät man kungöra att statistiken för juni minsann nu i efterhand visat sig vara felaktig, så tillvida att juniresultatet i "verkligheten" varit bättre än vad som tidigare presenterats. Fan trot! Så enkelt är det nog inte att hålla ihop det ruttnade fuskbygge som utgör USA:s ekonomi. Alla lögner genomskådas under tidens gång.

----

Peter Malmqvist är en finansanalytiker som i olika medier tillåts att framträda med förnumstiga kommentarer om det ekonomiska läget. Tidigare i år spådde han att börsen i år skulle stiga med 45 procent! I går kunde vi höra honom i både radio och tv framhäva att det i princip inte är några problem med den amerikanska ekonomin. Standard & Poor delar tydligen inte Malmqvists uppfattning, men han är kanske bättre uppdaterad än S & P ?

----

Hela det kapitalistiska systemet bygger på en ständigt ökande tillväxt. Fallerar tillväxten, dvs konsumtionen stagnerar eller minskar, faller systemet baserat på tillväxt samman. Pyramidspelet blottas i sin ynklighet.

----

Carl Bildt kritiserar på sin blogg José Manuel Barroso för hans "onödiga" uttalande under fredagen, i en situation då det är bäst att hålla tyst, för att inte förstärka krisstämningen ytterligare.
Man behöver inte vara speciellt anlagd för pessimism för att inse att euro-zonen går mot ett sammanbrott. Krismötena den närmaste tiden kommer att stå som spön i backen. Och vilka som slutligen kommer att få stå för de bortslarvade fiolerna? Skattebetalarna, givetvis! Och vilka är det som orsakat skuldkrisen? Just det, politikerna! Och vilka kommer att gå skadelösa ur krisen? Just det, politikerna!

----

På lördagsmorgonen kunde vi i radion höra en präst förklara för oss fåkunninga att Bibeln inte är en färdig bok, den utvecklas ständigt. Och det finns inget motsatsförhållande mellan Bibeln och naturvetenskapen. Man kan även, tvärtemot vad som anses för vedertaget, läsa ut instämmande för evolutionen. Med andra ord så har allt teologiskt kattrakande under århundrandena varit helt i onödan och allt lidande detta medfört förgäves.
Så bra, nu vet vi det och alla teologiska stridigheter kan läggas åt sidan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar