Summa sidvisningar

söndag 11 september 2011

Alltid på en söndag

Ingen kan hota din frihet
om du själv gjort den till din
om du i djungeln av täta frågor
hugger en väg fram till dig själv.
Lyssnar du mot öster mot väster
så spränger en skur av nej mot din hud -
ej förlist men förankrad vid
förvandlingens skapande kuster
ska du återfinna dig själv i alla.

(Stig Carlson)

----

Man blir beklämd över att världens ledande politiker tycks tro att ökad tillväxt är det enda sättet att bemästra skuldkrisen. Men det stora problemet i detta sammanhang är att all tillväxt kräver tillgång till ytterligare energi. Detta inte helt obetydliga faktum tycks man ha tappat under bordet.

----

All ökad produktivitet är anhängigt till energi. Tillgången på fossil energi kommer drastiskt att minska under de närmaste 50 åren. Se där! Hela klimatkrisen orsakad av de ökande utsläppen av CO2 löser sig av sig själv! Heureka!

----

I en tid av universellt bedrägeri är yppandet av sanningen en revolutionär handling. (George Orwell)

----

Det svenska språket används nästan uteslutande till att tala och skriva om ingenting. (Lars Gustafsson)

----

Ur SR:s somaliska program:"Det är varje muslims skyldighet att döda dem som lämnar islam". Så säger i programmet en imam från Rinkeby. På reportens fråga om det är lämpligt att uttrycka sig så i Sverige, svarar imamen:"att om ytterligare detaljer önskas så besök vår moské i Rinkeby".

----

Vad få uppmärksammat är att den "Arabiska våren" egentligen startades som protester mot höjda matpriser.

----

Det finns fog för att svenskar är världens mest historielösa folk.
(Dick Harrison)

----

Regeringens förslag att sänka krogmomsen är från början till slut ett idiotiskt förslag. Krogägarna säger att det kommer inte att medföra några nyanställningar, möjligen kan man behålla den personal som man idag har. Supandet på krogarna har inget behov av några subventioner som rinner ner i krogägarnas fickor. Mer angeläget vore att genomföra en välbehövlig sanering av hela krogbranschen, som idag ofta är en förtäckt kriminell verksamhet med olaglig behandling av alkohol och ett överseende med det utbredda flödet av knark inne på krogarna.

----

Världens bästa skola kräver också världens bästa lärare. Kan vi verkligen leva upp till detta? Kanske är den uppstramning av lärarutbildningen som nu aviserats ett steg i rätt riktning.

----

Kristdemokraterna vill inte ens under galgen ändra något av sin förda politik. Man säger:"Vi är ett mittenparti som alla andra". Men börjar det inte bli litet trångt på mittfältet?
Det finns tydligen en falang bestående av pingstvänner och Livets ordare som lobbar för att Göran Hägglund bör avgå. Enligt denna falang är Hägglunds framtoning alldeles för sekulär, man vill ha någon frikyrkoprofil i hans ställe. Kanske sneglar man mot USA och Rick Perrys framgångar där. Skulle det bli så är med säkerhet Kristdemokraternas saga all.

----

Nu får det vara nog med den tysta diplomatin beträffande Dawit Isaak, säger Tom Ahlandh i G-P. Vad blir det då härnäst - krig kanske?

----

De allra flesta bekännande kristna kan mycket lite om vad det verkligen står i Bibeln. Och mycket få har tänkt egna tankar om religioner och dess uppkomst. Deras tro baseras ofta på vad som har förmedlats till dem genom deras ledare. Sällan ger man sig tid till att studera grunderna och reflektera över detta. Kanske bottnar det i en rädsla över att tron inte håller för närmare granskning, eller också är det en bekvämlighet att leva efter andras "sanningar", eller snarare åsikter baserade på okunskap i kombination med traditionell vidskepelse. Hur var det Paulus sa:"Utan det övernaturliga med tecken och under är kristendomen värdelös".
En tro som man inte själv ha "gått sig till" är ingenting värd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar