Summa sidvisningar

söndag 18 september 2011

Alltid på en söndag

Allt detta angår mig inte:
all denna höstens klarhet,
dessa blekgrå skyar över sjön,
nej, inte ens månen med sitt vita ljus
när jag ligger vaken om natten.
Granarna är främmande för mig.
Jag stänger min dörr och vill inte andas luften.
Därutanför bor förgängelsen,
och jag vill det eviga livet.
Men kanske finns det ingen väg
utom till de fallande löven.
(Ebba Lindqvist)

----

En verklig författare är en människa som strävar efter sanning och fullkomlighet, och hans skrifter är en journal han för över livskampen och dess resultat. Kampen för han blott för sin egen skull, så som det är varje människas plikt att kämpa för sig själv, men genom sina verk skall han tjäna de andra människorna till nytta, hjälpa dem att leva, vara dem en andlig lärare.
(Ur "Vägledare" av Ragnar Jändel 1921)

----

"Vi håller på att förlora förmågan att ha tråkigt. Och som föräldrar är vi livrädda för att våra barn ska ha tråkigt. Jag tror att det är ett stort misstag. Människor behöver stirra ut i tomma intet ibland. Det är då de stora idéerna dyker upp." Så skriver författaren och journalisten Susan Maushart i sin bok "Nedkopplad".

----

Ett obehagligt och sällan påtalat faktum: Utan tillgång till det industriellt drivna jordbruket kan inte jorden föda mer än 500-900 miljoner människor. Det industriellt drivna jordbruket är enormt energikrävande dvs oljeberoende. Inte bara som drivmedel utan inte minst vid framställning av konstgödsel. För att framställa en kalori mat krävs tio kalorier energi.

----

Vår samtid präglas av desorientering, acceleration, förbistring, leda och våld.

----

Media har ofta en bild som de vill förmedla. Sedan selekterar de källor som de tror passar in på den bilden.

----

Islamofobi är ett uttryck eller begrepp som myntats av kulturvänstern. Fobi är en irrationell rädsla, men det finns rationella skäl för att vara emot islam. Kulturvänsterns användning av uttrycket "islamofobi" är i grunden bara en taktik för att tysta kritik av islam.
Sällan eller aldrig hör man kulturvänstern påtala eller nämna något om islams klart uttryckta homofobi. Dock försummar man inte att hojta högt i skyn om någon kristen homofob skulle råka öppna näbben.

----

Att inte tro på myter är en motiverad och logisk position.

----

De enda för närvarande expansiva affärsgrenarna inom EU är pantbanksverksamhet och tatueringssalonger.

----

På tal om tatuering så visar ny forskning att tatueringsvätskorna innehåller cancerframkallande och hormonstörande ämnen. Förutom de tidigare kända riskerna med allergier, infektioner och ärrbildningar. Det färgade bläcket innehåller bl a bly, nickel, krom, kadmium, titan och andra tungmetaller.
De färgämnen som normalt används vid tatuering är inte godkända av FDA(US Food and Drug Administration).
Källa: Environmental Health News.

----

Den enda substans som religionen någonsin lanserat är ett argument. När religionen får någon att må bra, ok stå fast vid det. Kräv bara inte av andra att de ska acceptera dina trossystem.

----

I svenska medier, inte minst SVT och SR, applåderas valutgången i Danmark. Speciellt tycks man glädjas åt att det gått så bra för Enhedslisten,ett parti som innehåller fraktioner av olika vänstergrupperingar, varav några som i Sverige brukar gå under benämningen avgrundsvänstern.

----

Vältalighet och personlig utstrålning är ingen ersättning för fakta och empiriska bevis.

----

Varje religion utlovar efterföljare lycka, om inte i detta liv så i nästa, antingen genom underkastelse, meditation, hängivenhet, eller, om du råkar tillhöra den judiska eller kristna tron, skuld.

----

I höst kommer, ovanligt nog, en hel rad klassiker i nyinspelningar att ha premiär på filmduken. Jan Eyre, De tre musketörerna, Svindlande höjder, Lysande utsikter, Den store Gatsby m fl.
Kan det möjligen vara så att publiken tappat intresset för att bli matade med alla hårdkokta och stereotypa thrillers, och i stället söker något som förhoppningsvis kan ge något beständigt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar