Summa sidvisningar

söndag 5 februari 2012

Alltid på en söndag

?Följande dag
ser ut att bli solig,
fast de som ännu lever
bör bära paraply.?

(Wislawa Szymborska 1923-2012)

Wislawa har lämnat oss men hennes ironiska och underfundiga dikter lever vidare.

----

Infantiliseringen av samhället har gått för långt i Sverige. (Horace Engdahl)

----

När det nyvalda Egyptiska parlamentet öppnades visade det sig att av ledamöterna är 75 procent islamister. Andelen kvinnor är en procent, samtliga kraftigt beslöjade.

----

Men i stället för att vända sig till de förnuftiga imamer som trots allt finns, av vilka flera dessutom talar västerländska språk, verkar ett inte oansenligt antal muslimska ungdomar i Sverige hellre söka sig till Saudiarabiens primitiva, okunniga och babariska wahhabi-ledare, som inte vet ett dyft, och inte heller vill lära sig något, om vår svenska kultur och vårt svenska psyke. Tyvärr ägnar svenska medier alltför liten uppmärksamhet åt denna wahhabitiska islamofobi som så att säga passerar "under radarn" och väljer i stället att fokusera på "de vita islamofoberna". (Mohamed Omar)

----

De replubikanska presidentkandidaterna i USA uppvisar både okunnighet, reaktionära uppfattningar och bristande kännedom om konstitutionen Flera av kandidaterna har en målsättning att göra USA till en teokrati i stil med vissa muslimska nationer. Den enda skillnaden är att teokratin inte är islamsk utan kristen.
I jämförelse med flertalet amerikanska presidentkandidater framstår en Håkan Juholt som ett politiskt geni.
Dessbättre har nu flera av de värsta tokstollarna hoppat av kampen om kandidaturen till presidentskapet. Gud hjälpe Amerika!

----

Kan bristande moral betvingas genom ett utbyggt kontrollsamhälle? Tror inte det. Problemet ligger nog på ett djupare plan än så.

----

Kristendomen ställer ofta anspråk på att vara kärlekens religion (gäller även islam). Kärleken är ett missbrukat och misshandlat begrepp. Ska man tala om äkta kärlek kan sådan aldrig utvecklas ur något som kräver lydnad, ställer hot och underkastelse och som framkallar rädsla.
Den äkta och verkliga kärleken är alltid kravlös till sin natur och fylld av medkänsla, godhet och villkorslöshet. Vilken religion lever upp till detta? Man kan aldrig älska någon som hotar.

----

Kärleken är ungefär som när du ser morgondimman när du vaknat och innan solen gått upp. Efter bara en liten stund bränner solen bort dimman. Kärleken är en dimma som brinner bort med första ljuset från verkligheten. (Charles Bukowski)

----

Om Syrien kommer att islamiseras, vart kommer då de 1,4 miljoner kristna som nu finns i Syrien att ta vägen? Flertalet av de kristna som nu finns där är flyktingar från Irak och att återvända dit är uteslutet.

----

De senaste dagarna har det visat sig hur sårbar vindkraften är när den som bäst behövs. Under gårdagen (4 feb) producerade vindkraften i Sverige endast 360 MW, jämfört med den totala energiförbrukningen på 23.900 MW. Alltså stod vindkraften för endast 1,5% av den totala förbrukningen. Samtidigt importerades 2.395 MW, i huvudsak koleldad värmekraft, för att kompensera bortfallet av vindkraften när vinden lyser med sin frånvaro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar