Summa sidvisningar

söndag 8 januari 2012

Alltid på en söndag

Den arabiska kulturen har verkligen givit ett stort bidrag till den mänskliga civilisationen Men den är inte längre skapande. Den befinner sig i full nedgång, den upplöser sig. Och den måste upplösa sig ännu mer, tills den finner sig själv. Det finns bara två slags arabisk kultur i dag, den fundamentalistiska och den översatta, övertagna. En arab erkänner aldrig ett nederlag. Araben vill inte medge att han är totalt beroende av västerlandet. Han bugar sig inte för västerlandet, man han kan inte göra någonting utan västerlandet. Han har talat i årtionden om "revolutionen", men rör sig inte ur fläcken. Allt fortsätter traditionellt Det finns inga arabiska filosofer som skriver på arabiska. Inget radikalt nytänkande existerar. Ingen ställer de förutsättningslösa frågorna om religion, politik och sexualitet, om förhållandet mellan människa och Gud. Filosofin tvingas överensstämma med religionen. (Adonis intervjuad av Sigrid Kahle 2006)

----

Ur programmet "Människor och tro" i SR P1 framkom en del intressant om den utrensning av kristna som pågår i Mellanöstern. Allt tydligare framkommer det faktum att islam och demokrati, enligt sharialagarna är oförenliga.
Naiva svenska politiker blundar för detta, de vill tro att islam är som vilken religion som helst. Dessutom finns det representanter för den kristna kyrkan som uppvisar en oroande okunnighet om vad som är islams yttersta mål.
Att kristna ställer sig bakom islam i den form som förordas av bl a Muslimska brödraskapet, måste bero på okunskap eller dumhet eller möjligen en kombination därav.

----

Det är lätt att förlåta ett barn som fruktar mörkret. Den verkliga tragedin är en vuxen som fruktar ljuset. (Platon)

----

Stockholms Stad anslår 15 miljoner kronor till firandet av att OS gick av stapeln i Stockholm 1912. Samtidigt anslås 3 miljoner till Strindbergsåret 2012.

----

I USA kan man på vissa hotell mot en tilläggskostnad få rum utan tv och online-uppkoppling. I Kina och Sydkorea hålls kurser för föräldrar över hur man ska kunna förhindra att barnen blir internetberoende.

----

Stephen Hawking fyller 70 år. När han var 21 drabbades han av sin svåra sjukdom och fick av läkarna det dystra beskedet att han hade högst två år kvar att leva. Man kan utan överdrift säga att Hawking är en man som trotsat de medicinska lagarna genom att skriva om fysikens lagar. Hawkings 70-årsdag firas bl a genom en utställning om hans liv och verksamhet, som visas på Science Museum. Hawking lyssnar gärna på musik och då inte minst på sin favoritkompositör Wagner.

----

Kanske är det dags att tydliggöra för den yngre delen av befolkningen att under 1800-talet emigrerade ca en miljon svenskar till Nordamerika. Sverige var då ett fattigt och underutvecklat land som hade svårt att försörja stora delar av sin befolkning. Det verkar idag som den unga generationen saknar kunskap om detta.
Fattigsverige - ett u-land - ligger inte så långt tillbaka som många tror. Det finns all anledning att påminna om detta, speciellt för den yngre generationen som lider av historielöshet

----

Göteborgs-polisen kraftsamlar, inte för att, som man kunde tro, sätta åt den expanderade grova kriminaliteten Nej, nu gäller det främst att sätta åt de verkligt fula fiskarna; de bilister som kör med dubbdäck på den dubbdäcksförbjudna Friggagatan. Resultatet är över förväntan, ca 60 bilister i timman har fastnat och ålagts böter á 1000:--. Äntligen något som den göteborgska Kling&Klang-polisen mäktar med. Att polisen tidigare så ofta misslyckats med sin brottsbekämpning måste nog i första hand tillskrivas den lokala polisledningens oförmåga att prioritera rätt målgrupp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar