Summa sidvisningar

söndag 22 januari 2012

Alltid på en söndag

Milda skymningsgrå sidensvansar
sirrande bland röda rönnbär
på kala grenar

Under snön
den stampade sommarstigen i ljungen
till luftens vidder
skogens verklighetshägringar

De fågellösa
stumma vidderna

Vintern som aldrig
överlever

(Bo Carpelan)

----

En riktig bok är en bok där man hör texten tala i mig - litteraturens röst. Hur ofta hör man denna röst när man läser dagens nya "litteratur"?

----

Teorierna om evolutionen är bara en teori som saknar bevis. Men Bibelns skapelseberättelse är däremot helt sann - bokstavligen, säger Linda Edwards, lärare i kemi, fysik och biologi i South Carolina.

----

Var finns de politiker idag som på allvar står upp för och kämpar för yttrandefriheten? Innan det är för sent.

----

Den enda saliggörande ekonomiska tillväxten är det narkotikum som ska rädda världen. Men avigsidan är den fruktansvärda baksmälla som detta knark så småningom utvecklar.

----

Debatten om omskärelse av små pojkar har åter blossat upp, nu i SvD. Försvararna för denna märkliga sedvana säger att man måste respektera Guds ord. Med andra ord menar man att Bibeln är just Guds ord. Sanningen är väl närmast den att Bibeln och andra heliga skrifter är skrivna av människor som ofta av okunskap var besatta av vidskepelse.

----

När det gäller hjärnans hittills mycket outforskade hemligheter, hävdar neuroforskaren David Eagleman att det omedvetna har så stor betydelse att det ofta övertrumfar den medvetna tanken. Det finns en överhängande avgrund mellan vad din hjärna vet och vad ditt sinne är i stånd att komma åt.

----

Vi har alla ett livslångt lärande, från dag ett till livets slut. Det är därför som vi fortsätter att utforska, undrar och upptäcker, längtar och lär, når mer med våra händer....
Framtiden tillhör de nyfikna. (Blogge Skillshare)

----

Leif GW Persson raljerade häromkvällen i tv om att brottsligheten enligt BRÅ endast ökar med tre procent om året. GW menade att denna ökningen är så liten att man kan säga att brottsligheten håller sig konstant. Tydligen är GW, professorstiteln till trots, inte så bevandrad i procenträkning. En ökning med tre procent om året beskriver inte någon konstant kurva utan tvärtemot en accelererande sådan, vilket i stället gör brottsutvecklingen minst sagt oroande.

----

Rick Perry har nu gett upp när det gäller kampen i presidentkandidatsvalet i USA. Det kan ju synas lite märkligt eftersom Perry tidigare sagt att det var på direkt uppmaning från Gud som han ställde upp i valet. Tydligen satsade Gud här på fel häst. Tidigare har ju Micelle Bachman gett upp trots att även hon sagt sig ha fullmakt från högre håll. Ja, vad ska man egentligen tro om dessa märkliga amerikanska politiker?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar