Summa sidvisningar

söndag 8 maj 2011

Alltid på en söndag.

G-P:s musikskribent Magnus Haglund ondgör sig över den repertoar för säsongen 2011-12, som Göteborgs Symfoniker just presenterat. Haglund menar att man satsar enbart på säkra kort som Beethoven, Mahler, Brahms, Mendelssohn och Strauss. Enligt Haglund borde Symfonikerna också satsa på den nya och lite "stökiga" musiken. Men frågan är väl om några lyssnare  vill betala 350-450 kronor för att lyssna på "stökig" musik? Risken är nog stor att man får spela inför glest besatta bänkar. Det vore nog ett misstag att slopa den odödliga och älskade musiken till förmåm för ny "stökig" musik.
----
De administrativa kostnaderna för kulturförvaltningen i Göteborg är lika stora som kostnaderna för själva kulturutbudet. I Göteborg har man aldrig kommit på idén att platta ut den byråkratiska organisationen, rensa bland alla nämnder och styrelser, sparka ut minst hälften av alla undersysselsatta och banta alla frikostliga arvoden till politikerna. Vänsterblocket har styrt alldeles för länge i Göteborg och den politiska inaveln har medfört en grå kommunal massa som snart helt förlorat all rörelseförmåga. Det har utbildats en konservatism som omöjliggör varje form av nytänkande. Hela den kommunala verksamheten i Göteborg är en oöverskådlig byråkratisk labyrint och där svågerpolitik utgör ett betydande inslag.
----
Det förhåller sig nu tydligen så att vi i Sverige inte längre klarar av att hålla vanliga offentliga val. Det senaste valet i höstas blev ju ett sammelsurium av felaktigheter begångna av valförrättare, rösträknare och politiska funktionärer.
Det omval som genomförs på några platser i landet, fram till den 15 maj, har inte börjat bra när det gäller förtidsröstandet. I varje fall inte i Göteborg (Västra Götalandsregionen) , där valsedlar för de oönskade småpartierna, som Vägvalet och SD, plockats bort och när väljare då försökt rösta genom att, som tillåtet, skriva partinamnet på en blank röstsedel, av valförättarna felaktigt fått beskedet att detta inte är tillåtet.
Det är nog hög tid att t ex EU skickar valobservatörer till våra svenska val framdeles. Liksom i många U-länder finns det tydligen även hos oss krafter som inte kan acceptera ett valresultat byggt efter demokratiska principer.
----
Det kommunalägda bostadsbolaget Poseidon i Göteborg har meddelat att kostnaderna för energisparåtgärderna är höga och står inte i proportion till den minskade energianvändningen. Besparingarna kommer inte att bli någon besparing för hyresgästerna, tvärtom får de räkna med höjda hyror.
----
Många fastighetsägare har fallit för propagandan för att energieffektisera genom att byta fönster. Dock ger det förhållandevis dyra fönsterbytet ganska liten nettobesparing. Effektivare är faktiskt vanlig tilläggsisolering.
----
Många av de utlandsnyheter som publiceras i svensk media, förmedlas vis Tidningarnas Telegrambyrå (TT). Vad som nog är mindre känt bland allmänheten är att TT regelbundet censurerar inkomna nyheter innan de distribueras vidare ut till abonnenterna. Den som vill få tillgång till ocensurerade utlandsnyheter gör bäst i att läsa eller se på utländska medier.
----
När det gäller SAAB Automobile och dess eventuella framtid har det hela nu utvecklats till en ren fars, som kunde vara riktigt underhållande om det inte samtidigt är så tragiskt för alla anställda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar