Summa sidvisningar

onsdag 25 maj 2011

Småplock.

Tankeställare: Om inte en demokratisering innebär frihet, jämlikhet och broderskap, så är det inte en demokrati.
----
USA samarbetar intimt med Pakistan, ett land där kristna döms till fängelse för att i någon form smädat islam eller offentligt talat om sin kristna tro.
----
I Egypten, ett annat land som står USA nära, måste alla id-handlingar ange vilken religion innehavaren tillhör. Kristna lever i princip farligt i Egypten även nu efter revolutionen. Mord och misshandel av kristna tillhör vardagen.
----
Varning: Tro inte okritiskt på SR:s Cecilia Uddéns rapporter från Mellersta-Östern. Hon är allt för färgad av sina personliga uppfattningar.
----
Den oslagbart bästa tiden på året är några dagar i slutet av maj och början av juni. Det är dessa få dagar man längtar till resten av året. Sedan börjar allt från början igen.
----
Politikerna kommer att vara motvilliga till skattehöjningar för att finansiera de ökande vårdkostnaderna, säger Stefan Ackerby, chefsekonom på Sveriges Kommuner och Landsting. Risken är stor att vi får en gradvis försämring av vården. Att kostnaderna för vården stiger så snabbt beror i huvudsak på dyrare vårdteknik och ökande levnadsålder. Trots att vi betalar världens högsta skatter har vi tydligen att se fram emot det svenska välfärdssamhällets svanesång.
Sjukvårdens administration är idag så slimmad den kan bli i förhållande till alla krav som staten ställer med krav på just administration runt vården.
Bästa sättet för att minska vårdkostnaderna måste vara att minska vårdbehovet. Människor måste i större utsträckning ta ansvar för sin egen hälsa.
----
Tro på livet före döden och njut så länge det går!
----
Riskkapitalbolaget Attendo Care driver bl a ett större antal hem för ensamkommande "flyktingbarn". Detta är tydligen en mycket lukrativ verksamhet som drivs med enbart skattepengar. Invandringsindustrin har blivit en snabbt expanderande verksamhet med miljader i omsättning.
----
Norge har skärpt upp sin asylpolitik och föreslår dessutom att det införs försörjningskrav vid anhöriginvandring. Åtgärder inte helt olika dem som t ex Danmark redan infört. Märkligt nog har inte Norges agerande med skärpningen av asylpolitiken, föranlett några ramaskri i svensk media, att jämföra med det ständiga råskället på Danmark från samma media. Kan det möjligen bero på att Norge styrs av en vänsterkoalition? Och en sådan får ju inte misstänkliggöras för att föra en politik inte helt olik den som SD förespråkar i Sverige.
----
Den europeiska centralbanken ECB är så högt exponerad mot den grekiska statsskulden och till den grekiska banksektorn, att man kommer att göra allt (dvs trycka mer pengar) för att förhindra en grekisk konkurs och en kollaps för euron. Detta strider helt mot ECB:s grundregler men dessa kommer sannolikt att åsidosättas allt efter behov. Är det någon tänkande människa som kan ha någon tilltro till detta genomruttna system? Grekland tillsammans med åtskilliga andra länder befinner sig i ett läge där man sedan länge passerat den punkt varefter deras skuldberg aldrig till fullo kan betalas av. I dag löser man förfallna lån genom att ta upp nya och oförmånligare lån. I går betalade Grekland 17,65% för sina nya skuldväxlar!
Det är ytterst våra "skickliga" politiker som fört oss till randen av denna ekonomiska härdsmälta. Så går det när moralen stavas pengar!
Det mest sorgliga är att till sist kommer Europas skattebetalare att stå med "Svarte Petter".
----
Stora protester och demonstrationer i Georgien mot presidenten Micheil Saakasjvilis och krav på hans avgång. Demonstranterna möttes av gummikulor och tårgas. Protesterna gäller bl a att Saakasjvilis misslyckats med att minska den utbredda fattigdomen.
Ännu har jag inte hört Carl Bildt kommentera sin nära vän Saakasjvilis problem och ställning.

2 kommentarer:

  1. Intressant början: Tankeställaren om demokrati. Tack!
    Är du politiker?
    Jag blir ju lite nyfiken.

    SvaraRadera
  2. Inkan! Politiker? Nej långt därifrån, bara en gammal gube som är intresserad av det mesta, inte minst litteratur och musik. Märks kanske mest på min andra blogg www.leonardo34.wordpress.com
    Finner stor behållning av att regelbundet läsa bl.a din superba blogg.

    SvaraRadera