Summa sidvisningar

onsdag 11 maj 2011

Mitt i veckan.

Propagandan för att el-kunderna ska binda sig för "Grön el" är falsk. Den "Gröna elen" är ett rent lurendrejeri och ett mycket lyckat initiativ från elbolagens sida för att håva in ytterligare oskäliga vinster. Att idag välja "Grön el" är bara en symbolhandling.
En representant för Vattenfall meddelade härom dagen att vi i Sverige inom kort kan vänta oss fördubblade el-priser. Detta på grund av att Tyskland förväntas stänga fem av sina äldsta kärnkraftverk. El-marknaden är idag så integrerad i Europa att vi går allt mer mot en enhetlig prissättning.
----
Den riktiga utbildningen sker inombords och kan inte läras ut eller betygsättas från en kateder.
----
Är inte den form av anpassning till islam, som nu sker i Europa, t ex när det gäller muslimska kvinnors begränsade rättigheter, en form av rasism? Kan vad som helst döljas under religionsfrihetens mantel?
----
Nästa år är det 100 år sedan August Strindberg dog. Då tycker den kulturskygga regeringen att 200.000:-- kan räcka för att fira detta jubileum - att jämföra med Norge som satsade 40 miljoner norska kronor på Ibsen-jubiléet 2006.
----
Nu har något ljushuvud kommit på vad det är som är orsaken till att de flesta av våra friidrottstjejer är långtidsskadade - de har tränat för hårt. Det krävs knappast någon professor för att komma fram till detta självklara faktum.
----
I Göteborg gnäller politikerna över att det inte byggs fler hyresrätter, behovet är ju stort. Men för höge Farao, kommunen äger de största bostadsbolagen i stan och bolagens styrelser sitter enbart politiker. Varför beordrar inte politikerna dessa bolag att sätta igång med att bygga mängder av hyresrätter? Svaret är det obehagliga att det finns få hyresgäster som är beredda att betala 11.000 - 15.000 kronor i månaden för en nyproducerad trerummare. Sanningen är att byggkostnaderna har helt enkelt skenat på en överhettad byggmarknad de senaste åren. Alla försök att bygga billigare har effektivt bromsats av fack och politiker. Någon konkurrens inom byggsektorn finns knappast idag. Utländska företag som försökt att etablera sig i Sverige har motarbetats i alla instanser. Detta är huvudorsaken till att det inte byggs några hyresrätter idag. Så enkelt är det! Politikernas gnäll lär fortsätta, dock till intet gagn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar