Summa sidvisningar

söndag 22 maj 2011

Alltid på en söndag.

Begreppet liv efter detta kommer uteslutande från religiösa traditioner. När man inte längre kan definiera den (det) som har överlevt, då kan man inte längre tala om ett liv efter detta. Det enda tillstånd av medvetande du kan förnimma är det du förnimmer här och nu. En utslocknad hjärna är utslocknad och oförmögen till att förnimma något.

Vi har bara ett liv - gör det bästa av det!
----
Kyrkan och religionen har av vänstern alltid setts som den världsliga maktens instrument för att hålla folket i tukt och förmaning. Religionen har setts som ett medel för att hålla folket kvar i förtryck och konservering av könsrollerna. Vänstern har av tradition varit pådrivande när det gäller sekulariseringen. Kristendomen har genomgått en modernisering och en anpassning till det moderna samhället - en form av sekularisering. Det kan därför synas märkligt att vänstern idag bytt fot och nu helhjärtat stöder en religion som står i motsats till det man säger sig värna, kvinnans frigörelse, jämställdhet, demokrati och mänskliga rättigheter - dvs islam. Möjligen satsar vänstern här på fel häst - sanningen är att en rättroende muslim aldrig kommer att rösta socialistiskt.
----
Vad få tycks tänka på är att mat är energi och att det krävs energi för att producera mat. Hela vårt nuvarande ekonomiska system kräver enormt med energi för att inte kollapsa. Därför är hela vår framtid baserad på om vi kan lösa tillgången på miljöriktig och kostnadseffektiv energi på tillfredsställande sätt.
----
Angela Merkel tar ton mot Grekland: Tyskland kommer endast att hjälpa Grekland om de höjer pensionsåldern och minskar antalet semesterdagar till nivå med Tysklands. Vi kan inte ha en gemensam valuta om de ingående länderna beviljar sig fördelar på de övrigas bekostnad. I ett gemensamt valutablock måste medlemmarna samordna sin politik i frågor som skatter, löner och pensioner, menar Merkel.
Greklands ekonomi närmar sig alltmer bankrutt. Inte desto mindre anser den grekiska regeringen sig ha råd med att anslå medel för byggande av en ny moské i Aten. Enligt Washington Post finns det över 120.000 illegala invandrare i Grekland. Många av dessa kommer via Turkiet, som vägrar att ta tillbaka dessa. Den överskuggande sanningen är att Grekland idag saknar en politisk ledning som på allvar kan ta sig an problemen.
Norge har dragit tillbaka sina stödlån till Grekland eftersom Norge inte längre anser Grekland kreditvärdigt. Anders Borg däremot talar om att öka det svenska bidraget till de grekiska stödlånen.
----
Det rapporteras från USA att den uteblivna domedagen trots allt blivit en framgång för Guds rike. Tusentals amerikaner har under de senaste dagarna omvänt sig till Gud.
----
Maria Wetterstrands råd till sin efterträdare: Om du inte vet vad du ska säga - pröva med att säga som det är.
----
Tanja Bergkvist: Problemet med den svenska skolan är inte att pojkarna underpresterar med 10% jämfört med flickorna, utan att alla underpresterar.
----
Kinas elförbrukning ökar i årstakt av runt 12%. Alla inser nog att denna ökningstakt är ohållbar och kommer mycket snart att sätta stopp för Kinas tillväxtökningar. Många industrier installerar nu dieseldrivna generatorer för att klara en jämn tillgång på el. Detta har resulterat i att det nu råder brist på diesel i Kina.
Med andra ord - Kinas tillväxtpotential är nog inte så lysande som vissa ekonomiska experter tror. Har någon hört något om detta i svensk media?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar