Summa sidvisningar

tisdag 3 maj 2011

Noterbart.

Hur många svenskar vet egentligen vad den grundlagsändringen, som riksdagen i tysthet beslutade under förra året, verkligen innebär? Vet man att vi för "evigt" är anslutna till EU och vi nu lagstadgat är ett mångkulturellt land?
----
Politikerna har en övertro på att arbetslösheten kan lösas genom att fler utbildas. Det verkliga problemet, det att det finns färre jobb att söka än arbetsföra utan jobb, blundar man för.
----
Få tycks ha klart för sig att den kommande oljekrisen även kommer att utlösa en global livsmedelskris. Jordbruket är idag helt beroende av tillgång till oljan, och det gäller inte minst för tillverkningen av konstgödsel, som idag är helt oljeberoende. Skulle tillgången på konstgödsel minska eller rent av upphöra, skulle den globala livsmedelsproduktionen drastiskt minska.
----
Avrättningen av Osama bin Ladin ställer en rad frågor. Varför avrättades han i stället för att tas till fånga och ställas inför domstol? Varför dumpades han så snabbt i havet? Går det att genomföra en säker DNA-analys på ett par timmar?
Man behöver inte vara konspiratoriskt lagd för att inse att USA:s agerande kommer att ligga till grund för en uppsjö av konspirationsteorier. Ursäkta, men hela företaget med likvideringen av bin Ladin verkar oerhört klumpigt utfört och det är lätt att misstänka att Obamas förestående valkampanj kan ingå i strategin. Det är i sammanhanget lätt att erinra sig USA:s bluff med "massförstörelsevapnen" i Irak som motivet för att inleda kriget mot Irak.
Men Carl Bildt applåderar givetvis som alltid när USA gör något spektakulärt, här betyder inte rätt eller fel någonting.
----
Oroande är just nu att i Pakistan är det enda som sprider sig snabbare än fattigdomen den radikala islamismen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar