Summa sidvisningar

onsdag 18 maj 2011

Mitt i veckan.

Skällsordet "rasism" används idag allt oftare för att undertrycka sanningen.
----
TeliaSonera byter till ny logotype och ny färg, men namnet behåller man. Kostnad: 250 miljoner kronor. Lysande!
----
Kloka ord från en bloggkommentator: Vetenskapen är en metod för att undersöka verkligheten. Varför ska detta vara så svårt för en troende att förstå? Vetenskapen är ett arbetssätt, ett mödosamt och de små framstegens idoga knog. Den raka motsatsen till att öppna en helig bok och där bläddra fram svaret.Den totala avsaknaden av färdiga svar och lösningar. Häri ligger kärnpunkten. Troende skräms av ovissheten - de klarar inte av att leva utan tydliga svar. De missar att skönheten ligger i sökandet efter kunskap, snarare än kunskapen i sig.
----
Den enda hållning som skulle kunna vara försvarlig ur strikt vetenskapsteoretisk utgångspunkt borde vara agnostikerns.
----
Den som gillar ung svensk countrymusik. lyssnar gärna på den unga begåvade tjejen Angelina Darland som finns på en video utlagd på Thomas Nydahls blogg. Inspelningen är troligen gjord på Hängmattan i Göteborg. Lägg även märke till den likaledes unga violinisten Natalie Migdal.
----
En riksdagsman för SD har av Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) begärt att få ut viss statistik, men då mötts av beskedet att detta inte är offentlig handling. Inte ens för riksdagsmän.
Man kan onekligen undra vad det är BRÅ, som är en statlig institution, vill dölja när man sätter offentlighetsprincipen ur funktion?
----
När Dalai Lama senast var i Sverige och uttalade exakt samma syn på homosexualitet som Frälsingsarmén gjorde i det smygfilmade "Kalla Fakta" i TV4, reagerade media inte ens med en ögonbrynshöjning. Medan media hudflänger Frälsningsarmén så gullar man samtidigt med Dalai Lama. Märkligt!
----
Cecilia Englund, verksam vid BRÅ, skriver på Newsmill att debatten om hederskulturen bör tonas ned. Nu är det endast SD som har fördel av att denna debatt hålls vid liv.
----
Skottlossning på öppen gata och butiksrån i centrala stan hör numera till de dagliga inslagen i Göteborg. Och på nätterna brinner bilar i förorterna.
Vi får nog vänja oss vid att skottlossningar på öppen gata blir vanligare även i Sverige, säger Klas Friberg vid Rikspolisstyrelsen. Det är ofta uppgörelser mellan olika kriminella gäng som tyvärr sker på detta sätt och mot detta har polisen inte mycket att sätta emot. Risken är ju stor att allmänheten kan komma till skada.

Borde inte polisen i tid satsat för att stoppa den ohämmade tillväxten av de kriminella gängen? Polisledningen försvarar sig ofta med att den kriminella tillväxten är inget som polisen ensamt kan förhindra - det är ett samhällsproblem och då ligger således det yttersta ansvaret hos politikerna. Men som med alla besvärliga problem väljer politikerna oftast att blunda och sopa dem under mattan.

I radion kunde vi idag höra att polisen blivit ännu sämre på att klara upp tillgreppsbrott, trots att politikerna stadgat att dessa brott ska prioriteras. Bara 3 - 4% av brotten klarar man av att få fram så mycket bevisvärde att det anses meningsfullt att väcka åtal. Resten av fallen skrivs av trots att det många gånger finns ganska bra bevisunderlag med DNA-spår.
Sämst i landet är man i Kronobergs län och här skyller ledningen på bristen på utredare. Många av de tidigare utredarna har gått i pension och det har visat sig svårt att fylla vakanserna. De nyanställda och nyutexaminerade poliserna vill inte bli utredare. de vill vara ute på fältet där de häftiga sakerna händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar