Summa sidvisningar

söndag 19 juni 2011

Alltid på en söndag.

Det har kommit ett drag av förryckthet över oss alla;
ett fegt medflaxande ovärdigt människan.
(Harry Martinson)
----
Det finns något som kallas för "The Backfire Effekt", som innebär att när dina djupaste övertygelser utmanas av motsägelsefulla bevis, så blir din tro starkare. Därför är det så svårt att övertyga djupt troende genom  argumentation med slående bevisföring. Det stärker i stället deras tro ytterligare.
C G Jung menade att när vi passionerat försvarar en övertygelse, är det främst mot vårt eget undermedvetna tvivel vi agerar.
----
Jag kräver inte alla svar - jag vill bara vara säker på att jag inte tro på en lögn.
----
Tro är ingen väg till sanningen. Den är oförmögen att skilja sanning från lögn. Tro leder alltid till slutsatser som är oförenliga.
----
Att överge en religiös tro är som att vakna efter en djup sömn. God morgon! Det är en vacker dag.......
----
Solen har gått ner,
men stenen
andas ännu värme;
tacksamt minne.
(Ales Razanau, övers Bodil Zalesky)
----
Att bara låta hjärnan syssla med "dagliga rutiner" ökar risken för en snabbare progression av demenssjukdomar.
----
Den tsunami av miljader euro som nu skyfflas in över Grekland, går i huvudsak inte till att rätta upp landets ekonomi. Nej, miljaderna går till bankerna som spekulerat och lånat ut fantasisummor till ett land i ekonomiskt förfall. Bankernas agerande är ett slående exempel på den råaste kapitalism. Vinsterna, ofta oskäliga, går bra att håva in och ge bankledningarna bonusar till fantasibelopp, men när det börjar blåsa snåla vindar och låntagarna kommit på obestånd, då är det dags att lämna över till skattebetalarna. Att socialisera bankernas förluster ligger helt i kapitalismens fundament.
Bankvärlden leds av skurkar med osedvanligt rymliga samveten och en sjuklig form av girighet.
----
En del något naiva politiker drömmer om att vi ska kunna gå åter till efterkrigstidens form av kapitalistisk blandekonomi. Men detta är omöjligt då den helt byggde på utplundring av naturens icke förnyelsebara resurser.
Västvärldens ekonomier är idag konsumtionsdrivna. Därför är all åtstramning av den offentliga ekonomin direkt kontraproduktiv.
----
Karin Götblad, länspolischef: "Vi har varit för naiva. De kriminella gängen har fått växa utan att samhället reagerat. Nu när de är etablerade är det svårt att utrota dem. De har nästlat in sig  till och med i
rättsväsendet.
----
Varför producerar Sverige så många personlighetstyper utan något intellektuellt djup? Sådana som t ex Fredrik Reinfeldt och Håkan Juhult.
----
Samtidigt som politikerna trumpetar ut att det är fri sjukvård för alla som vill komma hit, håller sjukvården i Skåne på att falla samman. Vi saknar resurser för att kunna uppfylla anständiga förhållanden för både personal och patienter, säger en uppgiven ansvarig överläkare.

2 kommentarer:

  1. Man skulle kunna tro att Sverige idag är ett land i ett drama av Shakespeare... man pratar med kluvna tungor, säger så ordentligt en sak men menar helt klart något annat.
    Dessutom så har landet en regering som använder sig av en PR firma som ska försöka göra dem populära och för att förankra det dom gör.
    De verkar tro att folket är dumt... nå en del, ja kanske många, har inte tänkt klart än- men de kommer att inser hur lurade vi blir.

    Tur det är sommar...

    SvaraRadera
  2. Inkan! Den bittra sanningen är att vi är bedragna och förhoppningsvis kommer allt fler att upptäcka detta.
    Glad midsommar till dig!

    SvaraRadera