Summa sidvisningar

söndag 10 april 2011

Alltid på en söndag.

Mikael Damberg (S): Den svenska skolan befinner sig i fritt fall. I andra jämförbara länder kan kurvorna över skolresultaten gå upp och ned. I Sverige har de lutat stadigt nedåt i nära tjugo år. Det som en gång varit "världens bästa skola" guppar nu bland medelmåttorna av jämförbara länder.

Man kan önska att varje förälder till dagens skolelever gjorde sig omaket att läsa Maciej Zarembas serie om den svenska skolan i DN. Eller kanske borde åläggas att läsa den!

Tänkvärt uttryckt av en "gammaldags" rektor med gedigen utbildning i ryggen:"Lärare är inte utbytbara lite hur som helst. Det är faktiskt ett konstnärligt yrke." Dagens skolledare saknar den gedigna utbildning som är nödvändig om man ska kunna fatta kloka beslut. I dag är det inte ovanligt att en skolledare för högstadiet bara har en lågstadieutbildning.
----
Marcus Birro: Sverige är under nedmontering. Allt det som gjort Sverige starkt, stolt och berömt håller på att plockas ner, rivas, skövlas och försvinna."
----
Den uppgörelse som Obama till slut lyckades sy ihop är bara ytterst temporär. Redan i slutet av maj kommer USA att slå i lånetaket.
Världen drivs idag som låneekonomier och det är få länder som har förmågan att avbetala på sina ständigt stigande skulder. Räntebetalningarna klaras regelmässigt med nya lån och amorteringar förekommer knappt alls. Ingen vill längre leva efter vad den egna ekonomin tillåter och för detta tragiska och destruktiva spel går de stupida politikerna i spetsen.
----
Sanningen är alltid illa tåld, speciellt av de styrande, som hellre hyllar osanningen som ett maktmedel. Det har till och med gått så långt att vissa sanningar straffbelagts - gjorts lagstridiga.
----
Den nyliberala "bilhandlarhögern" kännetecknas främst av ytlighet, nihilism och egoism.
I regeringens omskrivna "tigerekonomi" finns ingen plats för den växande skaran av arbetslösa ungdomar. Däremot ryms vidlyftiga bonusar och avgångsvederlag för direktörer och chefstjänstemän inom de statliga bolagen typ Vattenfall.
----
Göteborgspolisen lider av handlingsförlamning som ytterst grundar sig på "tänk om man gör något som inte är politiskt korrekt." Den "goa gubbar"-politiken i Göteborg har nått vägs ände. Gömda problem växer alltid under ytan och blir till slut ohanterliga.
----
Nya upplopp, rån, bilbränder och stenkastning mot poliser och Räddningstjänsten i Backa. Polisen undviker att gripa någon av förövarna, "det skulle bara förvärra läget ytterligare, vi vill inte provocera". Enligt G-P har polisen en genomtänkt taktik. Det är lite av Kling & Klang över polisen i Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar