Summa sidvisningar

söndag 17 april 2011

Alltid på en söndag.

David Camerons uttalanden i brittiska medier skulle lätt få Jimmie Åkesson att framstå som en mumlande diplomat. En rubrik:"Invandringen hotar vår välfärd, säger David Cameron."
Eller:"Det ska inte längre vara möjligt för grupper att leva på bidrag och förvänta sig att arbetande människor ska försörja dem, säger David Cameron."
Vad säger Fredrik Einfeldt om dessa uttalanden? Han och David är ju erkänt goda kompisar. Och, som alltid, varför inte en enda liten kommentar om David Camerons uttalanden i något svenskt media?
----
Cecilia Verdinelli i G-P Kultur: Bristen på civilkurage är svårförklarlig och bekymmersam i ett av världens säkraste länder. Att våga reagera i konflikter i den vardagliga samhällsfriktionen, är en helt nödvändig del av att kunna vara politiskt civiliserad.
----
Råkade höra en debatt i SR P1 mellan Muslimska förbundets ordförande Omar Mustafa och Antisemitiska föreningens ordförande Willy Silberstein, med anledning av att Muslimska förbundet inbjudit två talare med uttalat antisemitiska åsikter till en konferens här i Sverige. Silberstein var givetvis starkt upprörd över att Muslimska förbundet gett legitimitet till att dessa tvivelaktiga figurer inbjudits att tala på konferensen. Men Omar Mustafa såg inga problem med detta, även om han tog avstånd från deras antisemitiska uttalanden. Han menade att det inte är något fel att olika åsikter får brytas mot varandra. Silberstein i sin tur menade att det finns inga ursäkter för att legitimera klart antisemitiska personer att bjudas in till Muslimska förbundets konferens.
Slutsats: Muslimska förbundet ger intryck av att vara en tvivelaktig sammanslutning och som trots detta får bidrag från svenska skattebetalare.
----
Per Ahlmark: När barnet ler mot mig sveps alla de där armékårerna, som beskjuter mig med sina svar om livets mening, bort.
Alla kaskader av intryck som trivialiserar våra liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar