Summa sidvisningar

torsdag 21 april 2011

Påsksmällar.

Stavros Louca: "De svenska lärarnas kunskaper i matematik är undermåliga. Därför uppfattas ämnet matematik av eleverna som "svårt". Men matematik är inte "svårt"! Matematik genomsyrar hela livet. Om de svenska lärarnas matematikkunskaper höjs, kommer även våra elevers intresse för matematik och deras kunskaper att följa med."
----
Den försämrade kvalitén i den svenska skolan syns tydligt när nu det individuella programmet blivit det största programmet på många gymnasieskolor. Sedan tål det att diskuteras om inte undervisningen i t ex matematik redan i grundskolan borde förmedlas av ämneslärare. De bästa lärarna är alltid de som brinner för sitt ämne. Sedan måste det nog också till att läraryrket ges en högre status än vad det har idag.
----
Eva Ström skriver på sin blogg bra om sin syn på dagens svenska skola. Hon skriver:"Lärarnas makt är på många sätt bruten och skolan har förts över till kommunerna och därmed till ett godtycke som inte garanterar lika utbildningskvalitet för alla oavsett studieort. Läraryrket har blivit snudd på ett låglöneyrke. I en skola där ingen vågar ta en tydlig ledning och betygen blir mer och mer godtyckliga, kommer det att bli helt andra förhållande som avgör om vederbörande elev kommer att lyckas i arbetslivet, nämligen kontakter och förbindelser.
Min mor var lärare mellan åren 1956-1983. Till sina barnbarn sa hon alltid: Bil inte lärare!"
----
Utgången i det finska valet måste ses som en örfil mot de etablerade partierna, som okritiskt försvarar EU-unionens alla märkliga ageranden. Örfilen gäller i hög grad även för de svenska PK-partierna.
----
Att allt fler så kallade extrempartier har framgång i land efter land, beror i huvudsak på konsensustänkandet bland de etablerade partierna. I viktiga samhällsfrågor enas ofta de olika partierna om gemensam hållning. Den som inte håller med om detta utan vill ge röst åt sin avvikande uppfattning, tvingas då ofta att ge sin röst åt ett extremparti. Det är alltså de etablerade partierna själva som åstadkommit denna framgång för extrempartierna. Lite självrannsakan vore klädsamt från de etablerade partiernas sida i stället för allt detta gnöl som idag hörs allt ljudligare och som går ut över de som röstat "fel".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar