Summa sidvisningar

onsdag 13 april 2011

Nybryggt.

Var inte tanken en gång att EU skulle vara till för medborgarna i stället för tvärt om? Nu verkar det mest ha blivit en lönande födkrok för politiker och den ohämmat svällande byråkratin. Nyligen har parlamentets ledamöter omotiverat kraftigt höjt sina redan tidigare oskäligt höga löner med 15.000:- per månad!
Nu jobbas (lobbas) det hårt för att Ukraina och Moldavien ska bli nya medlemmar i EU. Senare står även Turkiet på tur. Carl Bildt är en av de mest hängivna förespråkarna för detta. Inte nog med detta, nu höjs röster för att de Nordafrikanska staterna ska beredas plats i EU. Har någon sett en beräkning av vad allt detta kommer att kosta och vem som ska betala? Det talas allt oftare om en ny speciell EU-skatt, samtidigt som redan flertalet EU-stater ekonomiskt går på knäna.
----
Under det senaste veckoslutet avfyrade HAMAS över 150 granatbärande raketer mot Israel. Enligt de israeliska medierna har utrikesministern Liberman sagt att det nu närmar sig den punkt då Israel en gång för alla måste slå ut HAMAS. Har någon sett något om detta i svensk media?
----
Björn Ulvaeus: Sverige har infört ett inofficiellt hädelseförbud när det gäller islam. De flesta kulturinstitutioner agerar i praktiken som om det funnes. I det officiella Sverige tillmäts inte Bibeln tillnärmelsevis samma status som Koranen. Imamer vinner över prästerna varje gång. När det gäller islam står yttrandefriheten lågt i kurs och Svenska kyrkan och dess prästerskap viker sig hela tiden till förmån för islam. I media är kritiken mot islam i stort sett bannlyst. Denna form av smygande censur är vidrig och i ett samhälle som vårt borde den inte ha någon plats, den förorenar själva livskraften för demokratin.
----
Enligt de senaste mätningarna var mars månad globalt sett den kallaste sedan 1994. Allt fler forskare har börjat inse att det är svårt att se ett mönster i klimatförändringarna. De modeller som klimatforskarna tyr sig till framstår allt mer som just modeller och har föga med verkligheten att göra. Hur klimatet fungerar och vad det är som som styr det alltid föränderliga klimatet, vet man ännu förvånandsvärt lite om. Verkligheten och modeller är två skilda storheter. Detta faktum bortses ofta från i den offentliga debatten.
----
Inaveln i Göteborg mellan G-P och de kommunala bolagen är så stor att det oftast är locket på som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar