Summa sidvisningar

söndag 13 februari 2011

Alltid på en söndag.

Nu när media hyllar alla revolutioner som börjat ske bland arabstaterna, borde vi kanske själva här i Sverige påbörja en minirevolution mot regeringen, som hemlighetsstämplat Stasi-akterna och hotar forskaren Birgitta Almgren med fängelse om hon avslöjar några namn ur akterna. Detta är ju varken mer eller mindre än en skandal. Att media tiger om detta är nog bara en följd av att journalister är överrepresenterade bland de simpla överlöparna som namnges i akterna.
----
Filosofen Thorbjörn Tännsjö: Jag menar kort och gott att demokratin bör upphöra på sikt. Och en optimistisk hypotes jag har om den historiska utvecklingen är att dagens fascistiska och borgerligt demokratiska stater kommer att krossas och ersättas med proletära stater.
----
Hur se Egyptens framtid ut? Problematisk måste man nog säga. Stigande matpriser (Egypten måste importera det mesta av livsmedlen), hög arbetslöshet, en snabbt ökande befolkning, fattigdom och ojämn inkomstfördelning är bara några av problemen. Hur ska militärledningen kunna hålla det berättigade folkliga missnöjet stången? Vi kan bara hoppas på det bästa.
----
DN skriver att en genomsnittlig svensk förbrukar tio gånger mer energi än en genomsnittlig kenyean. Har DN helt förlorat vettet? Ett land som ligger i närheten av Nordpolen måste väl i rimlighetens namn förbruka mer energi per skalle än ett land som ligger intill ekvatorn.
----
Språkläraren och författaren Björn Kohlström skriver om den nya gymnasieskolan, att eleverna inte ska läsa utan "lära sig hantera" stora textmängder. Hantera låter lättare, då kan man lägga åt sidan allt som känns "jobbigt". Nu känns det som om det är fel på mig, när det ser ut som om de andra lärarna lyssnar, tar till sig, och sedan i morgon med all säkerhet kommer att tala om hur nyttigt det är med information. Men lärarna idag kan t ex inte skillnaden på pragmatisk och praktiskt, och man använder överlag ord som man tror är akademiska utan att veta vad de egentligen betyder.
----
De svenska mediernas kultursidor är ofta präglade av bildningsfobi.
----
Nu har Merkel, Cameron och nu senast Sarkozy tvingats erkänna att mångkulturprojektet misslyckats på flera sätt. Men Reinfeldt uttrycker fortfarande trosvisst sin entusiasm över mångkulturens fördelar.
----
IKEA och Ingvar Kamprad är symboler för det svenska, därför blir de ett rött skynke för kulturvänstern. Ingen nu levande svensk har gjort så mycket för Sverige som Ingvar Kamprad.
----
Enligt Uppdrag Granskning jobbar ca 80.000 svenska ungdomar i Norge. Trots detta har Sverige efter Spanien den högsta ungdomsarbetslösheten inom EU. Regeringen skryter med att vi  har en tigerekonomi och att man planerar för ytterligare skattesänkningar. Det är skamligt att man inte satsat mer för att bereda jobb för våra ungdomar. Förstår man inte vilket stort problem detta är? Stora delar av en hel ungdomsgeneration håller på att gå förlorad. Nu börjar man med att förtidspensionera ungdomar vilket måste vara ett av de sämsta sätten att lösa problemet med. Fortfarande saknas förslag om hur man ska lösa problemet med de killar, för det är i huvudsak killar, som lämnat grundskolan utan godkända betyg. Hur ska de någonsin få några riktiga jobb? Vi har idag en ungdomsarbetslöshet på ca 30% och jag är oerhört besviken på regeringen över att man gjort så lite för att åtgärda detta stora och växande samhällsproblem. Detta duger inte längre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar