Summa sidvisningar

onsdag 16 februari 2011

Nya observationer.

Donna Laframboise, fransk grävande journalist, om insynen i IPCC:"Jag är osäker på om denna process är helt transparent, det finns mycket politik omkring det, man driver sin egen agenda inom klimatforskningen, en tillnärmelsevis sluten process. Allt liknar vetenskap med politiskt syfte".
----
Under de senaste dagarna har vi i TV2 fått se några program om hur klimatförändringen orsakar problem inom skilda områden.Vad jag reagerat mot är att man ständigt använder uttrycket "aldrig förr" när man beskriver klimatets utveckling. Aldrig förr har det varit så varmt globalt som nu, eller aldrig förr har Grönlands isar smält så fort som nu. Men sanningen är ju att det varit betydligt varmare vid många tillfällen under klimatets historia. Senast under den medeltida värmeperioden var det 2 - 3 grader varmare än nu. (Källa:Vetenskapsradion). När det gäller Grönlandsisen så var för ca 9000 år sedan havsisen där helt försvunnen under somrarna. Så sent som 1932-38 visar flygfoton över Grönland att iskanten då dragit sig 70-80 kilometer längre in åt land än nu.(Källa:Vetenskapsradion).
Som jag tidigare framhållit skulle om det inte varit några klimatförändringar, Skandinavien fortfarande befunnit sig under ett flera kilometer tjockt istäcke.
----
Vi kommer i framtiden att få alltfler enklaver i Sverige, små nationer i nationen. Detta blir följden när politikerna nu givit upp projektet assimilering. I förlängningen bäddar detta för en ökad polarisering och motsättningar mellan olika befolkningsgrupper. Många invandrare ser den officiella svenska självhatarkulturen som något suspekt och som något otänkbart att de skulle ha något gemensamt med. Man ser, med rätta, ned på att t ex landets statsminister i riksdagen uttalar att "det finns inget svenskt". Förresten, hur dekonstruerar man etnicitet? Och är det överhuvudtaget önskvärt?
----
Sanna Zetterberg (18) som brutalt mördades i Paris 2008:"När jag dör får ni inte glömma mig! Min värsta mardröm är att glömmas bort, att få dö utan att ha satt några avtryck eller ristat spår i bergen, att få dö utan att ha påverkat. Jag vill inte dö likgiltig. Jag vägrar. (Sanna 16 år)
Sanna hann trots sin ungdom lämna spår efter sig. På hennes minnesblogg finns ett antal dikter hon skrivit.
----
Det startas alldeles för få företag i dagens Sverige. De som nu startas är ofta en-personsföretag typ frisör, skönhetsvård, presentbutiker, caféer och städfirmor. Men detta räcker på långt när inte när det gäller att skapa sysselsättning för ungdomar som står utanför arbetsmarknaden och andra arbetslösa.
----
Utan god tillgång på fossil energi, som olja och naturgas, kan inte det svenska lantbruket försörja ens hälften av landets befolkning med baslivsmedel.
----
Just nu håller vår inhemska slaktsvinsproduktion på att slås ut av billigt importerat griskött. Ingen tycks kunna göra något åt detta då EU:s regelsystem inte tillåter några former av statliga subventioner, och några importrestriktioner är otänkbara av samma skäl.
----
Kina är på god väg att bli världens största importör av flis till pappersmassa. För bara fem år sedan var Kina nettoexportör av flis.
----
Sossarnas kriskommission har nu presenterat sina synpunkter över vad som gått fel och vad som nu måste göras. Något nytt är det väl inte som presenteras, det mesta andas nostalgi och återgång till det som en gång var. Helt visionslöst verkar det vara och kritiken har inte låtit vänta på sig. Tunga S-debattörer uttalar stor besvikelse över det tunna manifestet och efterlyser nytänkandet.
Några tunga S-politiker i Malmö, Freddie Åkerlund och Marieanne Giheden, säger att kommissionen "glömt" en viktig detalj, nämligen problemet med invandringen. De menar att om inte S ska förlora fler röster till SD än de som man redan gjort, måste det till en uppstramning av hela invandringspolitiken. De kan inte förstå hur kriskommissionen helt kunnat bortse från detta. Tydligen har kommissionens medlemmar inte haft någon kontakt med gräsrötterna, där det är många som säger att de kommer att rösta på SD nästa gång om inget görs.
----
I Göran Greiders idealsamhälle är skattetrycket 100% och vars behållning sedan fördelas till folket under devisen "åt var och en efter behov". Om Greider hade fått bestämma hade han nog helst sett Lars Ohly som den nye S-ledaren.
----
EU:s energikommissionär, Gunter Oettinger, varnar Sverige för att driva miljömålen för långt. Att pressa utsläppsminskningen längre än vad EU lagt fast riskerar att driva företagen till Asien.
Den helt dominerande utsläppskällan globalt är kolkraftverken. Varför då inte koncentrera resurserna på att reducera dessa utsläpp? Metoder för detta finns idag tillgängliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar