Summa sidvisningar

torsdag 10 februari 2011

Från min observationsplats.

Skolan debatteras igen, nu med utgång från tv-dokumentären "Klass 9A". Beska sanningar kommer här i dagen. Bl a framgår att skolan saknar ledarskap både bland skolledarna och i klassrummen. Lärarna saknar i stor utsträckning förmågan att motivera eleverna. Skolan har i alltför hög grad blivit en kvinnlig arbetsplats. Unga kvinnliga lärare saknar auktoritet i klassrummet, mycket av undervisningstiden går bort för att hålla rimlig ordning. Något som tycks genomgående är att eleverna i högstadiet saknar grundkunskaper i matematik.
Genustänkandet har nu genomsyrat skolsystemet till den grad att det inte längre är möjligt att t ex ifrågasätta följderna av den totala kvinnodominansen i dagens skolsystem. I dag diskuteras varför flickorna får högre betyg än pojkarna i grundskolan, betyg som är högre än vad de nationella proven utvisar. Flickorna får högre betyg för att de är "snälla och skötsamma". Frågan är väl om inte dessa positiva egenskaper hos flickorna på något sätt bör premieras? Eller? Genusvetarna har nog en del att tillägga om detta!
----
Sverige står inför en finansiell kris, skriver Kjell Olof Feldt i DI. Problemet, som politikerna blundar inför, är att försörjarna minskar i antal medan gruppen som ska försörjas starkt ökar. Andelen människor som arbetar minskar stadigt, resultatet blir ofrånkomligen ökade skatter och försämrade pensionsvillkor. Vårdkostnaderna kommer att stiga enormt på 10-15 års sikt om vi ska kunna upprätthålla en anständig vård för en åldrande befolkning.
S säger redan nu att man inte kommer att gå till val 2014 med något förslag till höjd pensionsålder, vilket som bekant Alliansen kommer att göra(?).
Men det grundläggande problemet kommer vi inte ifrån, fler jobb måste skapas i Sverige, annars går det åt ..... Sedan kan man ju misstänka att det finns ett stort svart hål där mycket av världens högsta skatteuttag läcker ut.
----
Potatisbrist? Enligt media håller Ryssland på att dammsuga marknaden på potatis på grund av missväxten förra året. Detta har nu resulterat i att potatispriset i "min" affär på två dagar stigit från 6:75 till 7:75 per kg.
----
Det tycks inte stå klart för de flesta att för att framställa en kalori mat ur jordbruket åtgår tio kalorier fossil energi. Det moderna och effektiva jordbruket är helt beroende av tillgången på olja, eller naturgas när det gäller konstgödseln. Ökade oljepriser slår direkt på livsmedelspriserna.
----
Varför är det i den svenska mediadebatten så tolererat att vara tolerant mot intoleransen? Varför anses det som politiskt korrekt att vara positiv till sociala kulturer som är bakåtsträvande och som bygger på orättvisor och ojämlikhet?
----
De svenska soporna räcker inte längre till för att försörja värmeverken med bränsle. Vi importerar nu osorterade sopor både från Tyskland och Norge. Samtidigt sopsorterar vi svenskar våra sopor så att värmeverken får allt mindre mängd med brännbara sopor.
----
Klimatalarmisternas främsta vapen har blivit att påskina att naturliga förändringar blivit onaturliga. Om det inte hade funnits några klimatförändringar så hade Skandinavien fortfarande legat under ett fler kilometer tjockt istäcke!
Hela den kommunikativa delen av klimathotsrörelsen framstår allt mer som direkt oseriös. Förr kunde gemenskapen baseras på hotet om Helvetet, men nu är det klimathotet som används för att de solitära individerna ska förmås lämna sina självförverkligande projekt och ansluta sig till den nya gemenskapen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar