Summa sidvisningar

söndag 20 februari 2011

Alltid på en söndag.

Den ekonomiska utvecklingen inom företagsvärlden går allt snabbare. Nu har plötsligt guldägget NOKIA drabbats av kris och bortåt 6.000 anställda i Finland hotas med uppsägning. Facket anlägger moteld och begär motsvarande 950.000:-- SEK i avgångsvederlag för varje uppsagd.
Detta är ytterligare ett bevis för att inget företag går idag säkert och speciellt farligt lever de personalintensiva företagen som är lokaliserade till höglöneländer.
----
Nu varslar Scan om uppsägning av anställda. Inom kort kan stora delar av den inhemska livsmedelsindustrin vara i gungning. Importen av charkprodukter ökar nu snabbt, dels på grund av prisläget och dels för att de svenska konsumenterna, trots allt som sagts, mer ser på prislappen än på ursprungslandet.
Enligt G-P så har de svenska livsmedelspriserna stigit med 7,8% under det senaste året.
----
Det har i dagarna påtalats att det var sossarna som drev både IKEA och Rausing/TetraPac ut ur landet under 70-talet. Löntagarfondernas arkitekt Rudolf Meidner sa rent ut i intervjuer att "familjeägda företag ska vi inte ha i framtidens Sverige". Sossarna planerade helt enkelt att genomföra en lag som möjliggjorde tvångsförsäljning av stora familjeägda företag till de av fackföreningarna ägda löntagarfonderna. Vi som var med på 70-talet minns den infekterade debatten om socialiseringen av de större svenska företagen enligt DDR-modell, men den yngre generationen borde nog upplysas om hur nära en övergång till ett öststatssamhälle vi då var. Kanske något för Janne Josefsson och Uppdrag Granskning? Men den rödfärgade Janne J ville givetvis inte avslöja den yttersta sanningen inför den ovetande tittaren, och inte heller att entreprenörer som t ex Ingvar Kamprad hotades med 100% i skatteuttag.
Vi borde nog också skänka en tacksamhetens tanke till Kjell Olof Feldt, som var en av dem inom S som lyckades avvärja denna hotande katastrof.
----
De flesta av dagens politiker, både nationellt och internationellt, tycks vara av den uppfattningen att problem orsakade av skuldbaserad överkonsumtion, bäst löses genom ytterligare skuldbaserad överkonsumtion.
En sund ekonomi erhålles genom sparande av utgifter och avbetalning på lånen. Detta är i högsta grad elementärt men verkar helt främmande för dagens politiker.
----
Symptomatiskt för den svenska mediavänstern: De vulgariserar rasistbegreppet och använder det mot varje försök att peka på problem bland muslimer. De blundar också för att flertalet i den muslimska gruppen inte ansluter sig till de principer som de själva håller för heliga.
----
Att slå vakt om och att verka för bevarandet av det svenska språket, hamnar idag under begreppet kulturrasism.
----
Helvetet har inte haft någon större auktoritet inom kyrkorna under de senaste årtiondena. Men nu har en handfull frikyrkopastorer, inspirerade av en amerikansk pastor, beslutat att helvetet ska få en renässans. Bibelns beskrivningar och hot om helvetets alla fasor ska nu predikas bokstavligt. Man säger att det måste bli ett slut på den ljumma och utslätade form av kristendomen som hittills under alldeles för lång tid predikats. Man är fast övertygad om att ett radikalare budskap om helvetets realitet ska kunna hejda kyrkornas kräftgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar