Summa sidvisningar

söndag 27 februari 2011

Alltid på en söndag.

Tanja Bergkvist skriver om det svenska kulturarvet, som media, kulturskribenter(!) och politiker gör allt för att utplåna, eller i varje fall förringa. Sverige saknar något, jag vet inte om det är stolthet, eller känsla för kulturen.
----
Man blir verkligen glad när man via nätet upptäcker att det finns fler människor som tänker lika och som har samma värderingar som en själv. Hur hade man upptäckt detta utan tillgång till nätet?
----
Allt större del av våra skattepengar sugs in i det svarta hålet i Bryssel. Det senaste förslaget är att EU ska ta sig an hela Nordafrika!
----
Var och en ska få godkända betyg utifrån sina förutsättningar. Dvs att vid betygssättningen ska hänsyn tagas till resp students kognitiva förmåga. Ingen ska med andra ord behöva förnesligas genom underkänt betyg.
Ovanstående gäller enligt betygsreglerna vid Uppsala universitet.
----
Van Morrison och Leonard Choen närmar jag mig gärna när världen blir alltför påträngande och med vars hjälp, likt Ekelunds råd, "bygger mig ett tempel i mig själv".
----
Vad ska samhället göra med alla dessa utexaminerade samhällsvetare, som högskolor och universitet spyr ut i en till synes aldrig sinande ström? Vad ska de jobba med och och vem ska anställa dem? Alla kan väl inte bli genuspedagoger?
----
I det moderna samhället är det få människor som står ut med att ha tråkigt, dvs när man är utan underhållning. Det finns ett begär efter underhållning, i bemärkelsen behovet att fly från sig själv.
----
Karin Stensdotter skriver: I våra dagar har få ministrar avslutat sina universitetsutbildningar. Ingen av dem kan tala, retoriskt sett. De framstår vid internationell jämförelse, som gruffande bönder. Nu med av dem själv rejält höjda inkomster, så de har råd med flotta kostymer och handväskor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar