Summa sidvisningar

onsdag 23 februari 2011

Från min utsiktspunkt.

I media har de senaste dagarna uppmärksammats att det är 25 år sedan Palme mördades. Än en gång framkommer det att inom vissa poliskretsar, och även hos vice riksåklagaren Kerstin Skarp, att mordet i princip är löst, dvs Christer Pettersson var mördaren.
Det var därför rätt intressant att i tv i går se och höra Leif GW Persson effektivt smula sönder teorin om Christer Pettersson som Palmes mördare. GW menade att det finns egentligen bara en detalj i det minst sagt digra utredningsmaterialet som pekar på Christer Pettersson, och det är Lisbeth Palmes vittnesmål. Men detta vittnesmålet anses av de flesta insatta som helt värdelöst, då vittneskonfrontationen tillgick på ett helt regelvidrigt sätt. Lisbeth Palme fick ju viss regelvidrig förhandsinformation före konfrontationen.
GW menar att personen som sköt OP måste varit informerad om att paret Palme skulle tillbringa kvällen utan SÄPO-skydd. Att SÄPO skulle lämna paret utan skydd bestämdes så sent som ett par timmar före besöket på biografen Grand och skedde på Olof Palmes begäran. Vidare menade GW att mördaren måste varit en mycket van och skicklig skytt, han placerade det avlossade skottet på ett "perfekt" ställe. Att han däremot missade Lisbeth Palme berodde på att hon vred kroppen i just skottögonblicket, men att hennes kroppsställning efter skottet var sådant att mördaren mycket väl kunnat uppfatta det som om han träffat henne.
Enligt ett flertal vittnen begav sig mördaren efter skottlossningen iväg springande uppför de branta trapporna till Tunnelgatan och sedan vidare i god fart mot Kungsgatan. Den rekonstruktion som GW gjort betr trappspringandet visar att det måste varit en vältränad och spänstig person som utfört denna snabba förflyttning ner mot Kungsgatan, och att det hela verkat mycket välorganiserat.
Det finns ingen som helst teknisk bevisning som binder Christer Pettersson till mordet och det enda bland hundratals vittnen som utpekar honom är just Lisbeth Palme. Och det vittnesmålet har som framgått egentligen inte något värde.
Leif GW menar att mördaren står att finna bland någon eller några som haft insyn i SÄPO:s uppgifter och som har en god kunskap i pistolskytte och vid tillfället hade en god fysisk status. Bara detta visar ju att Christer Pettersson knappast kan ha varit Olof Palmes mördare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar