Summa sidvisningar

onsdag 2 februari 2011

Från min utsiktspunkt.

Den kinesiska miljöförstöringen är skrämmande. Gå gärna in på www.chinahush.com, här talar verkligen bilder mer än ord. Men tänk på att det är vi i västvärlden och USA som ger bränsle till allt detta genom att köpa billiga kinesiska produkter. När man sedan läser att människor som protesterat mot dessa vidriga förhållanden, har fängslats och till och med avrättats, är det dags att ställa frågan om man med någon moral i behåll kan fortsätta att köpa kinesiska varor. Mycket av den snabba och stora ekonomiska tillväxten i Kina har skett genom en ohygglig rovdrift på människor och miljö. Att sedan det offentliga USA till stor del lever på kapital som Kina lånat ut, gör inte saken precis bättre och gör USA delaktig i det som sker i Kina. Allt bottnar i en ond cirkel av mänsklig girighet och själviskhet.
Och vad ska man säga om de västerländska företag som förlägger produktionen i Kina?
---
Man måste ifrågasätta omdömet (och förståndet) hos de svenska bonusdirektörerna som går ut och försvarar sina återigen svällande mångmiljonbonusar. Samtidigt närmar vi oss en ny lönerörelse och bonusdirektörerna vädjar nu om återhållsamhet från de anställdas sida. Möjligen är det så att bonusdirektörernas hjärnor är så omtöcknade av sin egen girighet att de inte förmår att se det rent löjliga i sina vädjanden.
---
För några veckor sedan kunde media meddela att Sverige är världsbäst på sopsortering och återvinning. Den eventuella glädjen blev dock inte långvarig. I går kunde samma media meddela att vi i Sverige är urusla på sopsortering! Endast 20% av sopavnämarna får godkänt av kommunernas sopkontrollanter.
---
Problemen för (S) tycks vara nästan oöverstigliga om man få tro de som ska skapa en ny plattform inför 2014. Det är i storstäderna som det dominerande väljarunderlaget nu finns, och där styrs man av nya värderingar. Problemet är att i t ex Stockholm röstade i katastrofvalet 2010 endast ca 20% på (S). Det är alltså bland den burgna medelklassen i storstäderna som (S) måste vinna nya röster. I sanning ingen lätt uppgift som en ny partiledare kommer att ställas inför.
---
Av Arbetsmarknadsdepartementets statistik över antalet sysselsatta framgår att "Sysselsatta=Personer som utfört arbete minst en timma under mätveckan". Det är, som synes, inga höga krav på "sysselsättning" departementet ställer. Men det skapar ju "bra" statistik!
---
Äntligen har regeringen visat lite stake och nu sparkat DO Katri Linna. Men sparkat i sådana här sammanhang betyder att Linna bereds plats i regeringskansliet med "särskilt uppdrag" och med bibehållen generaldirektörslön fram till pensionen. Man kan bli illamående för mindre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar