Summa sidvisningar

söndag 23 januari 2011

Alltid på en söndag.

Det som idag betecknas som dårskap, kan vara verklighet i morgon.
---
Tanja Bergkvist skriver på sin blogg om "Metaforen om aktiva spermier och passiva ägg förstärker könsnormen!" Rekommenderas varmt!
---
I en debattartikel i SvD tar man upp ett stort problem i dagens skola. Antalet elever som har svag teoretisk förmåga uppgår till 13 - 14%. Utbildningen är dock anpassad för medianeleven, och har dessutom påverkats av pedagogiska trender som leder till mycket ensamarbete/"projektarbeten" och mindre med lärarledd tid. Samtidigt har de praktiska utbildningarna, som tidigare var ett alternativ för de mindre teoretiskt lagda eleverna, successivt avvecklats.
Detta är ett resultat av vänsterns tes att "alla är lika", även om man i dessa yttersta av dagar myntat begreppet att man "gillar olika".
---
SOM-institutet vid Göteborgs universitet under ledning av vänsteraktivisten Marie Denker sysslar med kreativ bokföring av hög valör när det gäller att servera media med uppgifter som stöder den egna politiska agendan. Kreativ tolkning av statistiskt material brukar med andra ord betecknas som falsk propaganda. Sedan är det i princip lika allvarligt att media helt okritiskt sväljer och vidarebefordrar SOM-institutets falska propaganda.
---
Om vi inte tillåter att även obehagliga företeelser i samhället, t ex invandringspolitiken, att öppet få diskuteras
och debatteras, så kommer samtidigt demokratin att urholkas.
Politiker som öppet kritiserar Migrationsverkets beslut i olika ärenden, verkar inte begripa att Migrationsverket bara följer de lagar och regler som instiftats av just politiker i Sveriges Riksdag. Lagar som dessutom infördes när vänsterblocket befanns i majoritet.
---
David Brooks skriver i New Yorker att den moderna människans fanatiska drift efter alla former av fysisk motion och fysiska upplevelser över huvudtaget, grundar sig på det faktum att man måste fylla det inre tomrum som uppstått efter förlusten av religionen och filosofin.
---
Sara Kadefors undrar i G-P varför så många mår dåligt i dagens samhälle. Speciellt tycks kvinnorna må dåligt. Vad är det som gör att kvinnor som inte rökt på 15 - 20 år plötsligt börjat kedjeröka och pimpla rödvin i kvantiteter som ligger klart över hälsogränsen och som dessutom måste knapra sömntabletter för att kunna sova? Är det tiden eller åldern? Eller är människorna i min närhet speciellt sköra, undrar Kadefors.
---
I Älvrummet, utställningspaviljongen vid Lilla Bommen i Göteborg, öppnas i dagarna en utställning som visar vad som händer med de centrala delarna av staden, om havsnivån stiger med 1 -1,5 meter över dagens nivå. Detta är den nivåhöjning som man minst bör kalkylera med enligt FN:s klimatpanel. Utställningen visar att stora delar av den centrala staden kommer att översvämmas och att de planer på ett göteborgskt Manhattan på Bananpiren nog aldrig kommer att bli mer än planer. Ett omfattande invallningsarbete måste utföras om den centrala staden ska kunna bevaras i sin nuvarande omfattning.
För ett par år sedan, när klimatdebatten var hetare än idag, föreslog kommunalrådet Kia Andreasson (MP) att bebyggelsen på de centrala och låglänta delarna av staden borde flyttas upp på höjderna mot Landvetter. G-P beskriver utställningen som en skräckvision.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar