Summa sidvisningar

fredag 28 januari 2011

Fredagsblandning.

drömme på dansk om natten
stå op og drikke te
laese tyske digte i et italiensk tidsskrift
sådan vil jeg gerne blive over 90         (lilleugle)
---
Religion är en organiserad form av andlighet, ofta med politiska ambitioner.
---
Av riksdagsdebatten häromdagen fick man intrycket att några riksdagsledamöter inte vet skillnaden mellan islam och islamism.
---
Nu börjar de svenska semesterfirarna bli oroliga. "Nej inte Egypten och Tunisien!" Hjälp!
---
Varför har inte kulturjournalisterna några synpunkter på islams syn på t ex homosexualitet och abort, eller på islams kvinnosyn i stort?
Kristna fundamentalister har ju definitivt inga frikort hos kulturjournalisterna.
---
I morgonens repris av "Ring P1" fick man höra en hysterisk kvinna spy ut sin galla över Ingvar Kamprad och över smålänningar i allmänhet. Smålänningar är inte bara snåla och giriga, de är också korkade och har en ful dialekt! Och hon menade med denna verbala uppkastning att Ingvar Kamprad utgör sinnebilden av allt detta.
Som smålänning funderar jag nu över att anmäla hysterikan till DO, för jag känner mig kränkt. Och just kränkthet är ju ett av DO:s älskningsobjekt.
Jag tycker att "Uppdrag granskning" i fallet med Ingvar Kamprad slog in öppna dörrar. Han har ju faktiskt inte gjort något olagligt utan gjort den form av skatteplanering som tex McDonalds och många andra mulitinationella företag gör. Det är ju faktiskt så att företagsekonomiskt sett är även skatter  en kostnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar