Summa sidvisningar

lördag 22 januari 2011

Lördagsfunderingar.

Försäkringskassans ignorans när det gäller läkares bedömningar av sjukas arbetsförmåga, påminner inte så lite om en form av statssocialism som för tankarna till den tidigare sovjetstaten. Den sjuke befinner sig ofta i en rättslös gråzon, helt utlämnad till tjänstemännens tolkning av ett stelbent utformat regelverk.
Jag tror att Alliansen begår ett stort misstag om man inte erkänner att regelverket har stora brister och om man inte visar en klar vilja att rätta till reglerna så att de uppfyller den anständighetsgrad som rimligtvis går att försvara. De nuvarande förhållandena erbjuder ju mumma för media, som dagligen översvämmas av de mest tårdrypande reportage om människor som råkat illa ut i det till synes helt omänskliga regelverket.
Antalet personer som hittills drabbats av det nuvarande regelsystemet, anges till mellan 3.000 - 5.000. Borg skryter ju med att Sverige nu har en "tigerekonomi", varför det ekonomiskt sett borde vara en bagatell att anslå de medel som krävs för att upprätta ett anständigt regelsystem för de utförsäkrade och bevisligen sjuka människorna.
Så slipper också media att vältra sig i alla dessa tårdrypande "tycka-synd-om"- reportage.
---
Vissa ledande svenska politiker anser att vi inte behöver någon gemensam kultur. Detta är ett allvarligt feltänkande. För att alla innebyggare i ett land ska kunna leva tillsammans, måste vi ha något gemensamt att trivas  och samlas omkring. Annars skapas bara motsättningar och landet faller på sikt ihop.
---
Patrick Ekwall (TV4) intervjuas i G-P: Göteborg har ett nattliv i klass med Motalas. Den enda musik jag gillar är den typiska hissmusiken. Kläder? Ja, det blir nog bortåt 20.000:-- i månaden. Vad jag inte kan vara utan; min frisör. Jag har stil!
Vilket jäkla puccko, men ganska signifikativt för TV4.
---
På tal om TV4 så gör Janne Scherman ett taffligt försök med att försvara och förklara den satsning som TV4 gör på porr, i sin dotterkanal Kanal+. Det skorrar rätt falskt när den forne vänsterikonen Scherman försöker klämma fram att "vi sänder det folk vill se". De moraliska principerna offras skamlöst när den ekonomiska girighetens tryne sticker fram. Janne Scherman har sjunkit så djup man kan komma i den vidrigaste formen av ohejdad kapitalism.
---
Visste ni att missbruksvården i Sverige kostar 80 miljader kronor om året? Detta säger regeringens utredare Gerhard Larsson. Och ändå saknas det medel för att bedriva en bra och effektiv vård av missbrukare. Dessutom talar allt för att missbruket ökar, vilket är än mer oroande.
---
Trots att idag 90% av svensk kärnkraft producerar el till nätet och att vintern för tillfället är ganska moderat, måste Sverige just nu importera ca 12% av det totala behovet av el. Importen består i huvudsak av kolproducerad el från Danmark och Tyskland. Den starkt uppreklamerade vindkraften svarar inte ens för två procent av det totala el-behovet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar